De Zweef wint van Stevo

  Sport

NIJVERDAL - Heel erg mooi was het allemaal niet, maar er werd door de Nijverdalse blauwwitten weer eens gevoetbald met passie en de wil te winnen. Door de stand was het ook een degradatieduel, waarbij De Zweef het moest hebben van hele veel inzet en iets meer technisch vermogen en Stevo heel veel opportunisme aan de dag legde. Uiteindelijk wonnen de bezoekers terecht.

De harde wind speelde een grote rol in het duel. Ballen dwarrelden alle kanten uit en waren moeilijk in te schatten. De Zweef begon goed en (belangrijk!!) als collectief. Wat een beetje communicatie al kan bewerkstelligen. Na 4 minuten kreeg de ploeg op rechts een vrije trap, die door Nick Snellink hoog voor het doel werd gebracht. In plaats van uitkomen, bleef de keeper staan en kon Niels Hegeman mooi inkoppen. Hij moest zelf lachen om zoveel ruimte. Maar het was 0-1.

De rest van de eerste helft ging gelijk op met nog wat kansen over en weer. Als trainers gelijk krijgen, doen ze het altijd goed. Door Tom Heuver (in de eerste helft niet erg zichtbaar) in de rust niet te wisselen haalde Anton Wennemers zijn gelijk. Kort naar de hervatting bereidde John Damman goed voor op rechts. Krulde de bal over alles en iedereen heen naar Sven Kolman, die vanaf de achterlijn de bal terug legde op de penaltystip. Daar stond Tom Heuver, die heel beheerst, maar zuiver en hard de bal in de hoek schoot: 0-2.

Dat was de beslissende treffer. Blijdschap bij de jonge Tom (een basisplaats en zijn eerste goal in het eerste) en het hele team. Samenwerking, inzet en veel voor elkaar over hebben loont! Stevo ging nog opportunistischer spelen (veel inzet, veel ongecontroleerde hoge en lange ballen), maar dat hielp niet veel.

De Zweef leek minder last te hebben van de harde tegenwind en kon met name via Nick Snellink en Tom Heuver (die veel vertrouwen haalde uit zijn treffer) via de zijlijn nog een paar keer gevaarlijk worden. Na een uur spelen kreeg Sharma Ekuchu speelminuten ten koste van Sven Kolman. Met nog zeven minuten op de klok mocht ook Jesper Krukkert zijn opwachting maken in plaats van Jacco ten Hove. Drie hele belangrijke punten voor De Zweef, dat weer even opgelucht kan ademhalen en de weg naar beneden om boog naar boven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden