Ruime nederlaag NKC'51 in laatste zaalwedstrijd

  Sport

NIJVERDAL - In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie stond voor NKC'51 de uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân in Grou op het programma. Voor de Nijverdallers, die na vorige week al zeker waren van degradatie, stond er niks meer op het spel. De Friezen speelden echter nog voor klassebehoud en dat was in de wedstrijd vanaf het begin duidelijk te zien.

De thuisploeg startte sterk en NKC'51 liet het allemaal gebeuren. Het dynamische spel van Mid-Fryslân resulteerde in veel doelpunten en bij de gasten wilde aanvankelijk helemaal niks lukken. Gedurende de eerste helft wist Mid-Fryslân 1 uit te lopen naar een 20-6 ruststand. 

Na rust gooide de ploeg van Jan Willem Beekhuizen, die vanwege een schorsing vandaag werd vervangen door Rick Zomer, het over een andere boeg en scoorde meteen tweemaal. Ook verdedigend werd er voor een andere tactiek gekozen, waardoor de thuisploeg veel minder tot scoren kwam. Het gat was te groot om er weer echt een wedstrijd van te maken, maar de ploeg wilde in ieder geval nog wel wat laten zien in de laatste wedstrijd in de overgangsklasse en probeerde zich in de wedstrijd te werken. Er werden nog vier junioren ingebracht en de scores gingen in de tweede helft gelijk op, wat leidde tot een 28-13 eindstand.

Hiermee is de zaalcompetitie voor NKC'51 afgesloten. Op 1 april wordt er gestart met het tweede deel van de veldcompetitie, waarin de ploeg in de eerste klasse op een gedeelde eerste plaats staat en alle opties nog open staan.


 

Meer berichten