Tiemen Ekkel met zijn pony Fleur.
Tiemen Ekkel met zijn pony Fleur.

Leden PSV Hertruiters vallen in de prijzen

  Sport

HELLENDOORN - Dit weekend waren er meerdere wedstrijden. Allereerst was er het NK dressuur in Ermelo waar Nické Miskotte mocht starten met haar pony Brouwershaven's Diva in een heel sterk deelnemersveld. Ruim twintig deelnemers kwamen er aan de start in haar klasse: De L2 categorie D/E. Ze reed een nette proef zonder fouten en behaalde een percentage van 65%. Hiermee werd ze tiende van Nederland, een prestatie waar we als club heel trots op zijn.

Ook werd er voor de kleinsten een bixie georganiseerd in Den Ham. Hier wisten de jonge leden goed te presteren: Tiemen Ekkel deed mee aan het springen met zijn pony Fleur. Samen sprongen ze in het AA springen naar de eerste prijs en in de klasse A naar een vijfde prijs. Jip Ottes kwam voor het eerst met haar nieuwe pony Skai aan de start. En dat was niet zonder succes! Ze behaalde twee keer een tweede prijs.
Ook de zusjes Mae en Liz Jannink kwamen hier aan de start met hun pony Jessie. En Jessie en de meiden hadden er zin in want Mae was vierde en Liz was vijfde met de dressuur. Het springen ging nog beter want hier wist Mae een eerste prijs te behalen in het AA springen categorie A. Jade Kieft ging met haar pony Kaluha naar het dressuur indoor in Elim. Ze reed een nette proef en dat werd beloond met de eerste prijs en 183 punten.
 

Charéna Zandbergen ging met haar pony Kendale the Twins naar een springwedstrijd in Rijssen. Ze deed mee in de klasse B cat. D/E en sprong daar een foutloze ronde met 74,5 punten voor de rijstijl. Hiermee mocht ze het oranje lint en dus de eerste prijs in ontvangst nemen. Het tweede parcours was ook foutloos en goed voor een derde prijs.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden