Heino pakt drie punten bij De Zweef

  Sport

NIJVERDAL - Super Sunday was dit jaar geen Super Sunday wat betreft de wedstrijd De Zweef 1 - Heino 1. Het was heel lang geleden dat Heino in Nijverdal de punten pakte. En dat ook nog eens in een slechte wedstrijd van beide kanten.

Heino pakte De Zweef op het punt waarvan de blauwwitten het moeten hebben: inzet, scherpte en felle duels. Na 6 minuten was het 0-1 door onoplettendheid in de verdediging, waarna een mooie lob over doelman Michel Dikkers in het net verdween. De eerste 20 minuten kon De Zweef niet een keer voor het doel van Heino komen. Alle tweede ballen en zelfs heel veel eerste ballen waren voor Heino. De Zweef voetbalde inspiratieloos.

Na rust kwamen Jesper Krukkert en Marco ten Dam voor Sven Kolman en Jacco ten Hove, maar dat bracht weinig extra's. De tweede helft was voor een neutrale toeschouwer niet om aan te zien. De Zweef kreeg een paar kleine kansjes, maar daar stond tegenover dat Michel Dikkers een paar keer reddend moest optreden. Sharma Ekuchu kwam in de 80e minuut nog voor Nick Snelling. Daniel Tole Emanuel kreeg in de slotfase geel. Op die ene goal na, was een gelijkspel misschien een betere uitslag geweest, maar dat is achteraf praten, want Heino won en pakte drie hele belangrijke punten. Omdat ook de concurrentie verloor, bleef de schade voor De Zweef beperkt.

Winst volgende week tegen Stevo is een must.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden