Drie turnsters Fysion door naar finale

  Sport

NIJVERDAL - Op zaterdag 11 maart waren de voor de 6e divisie dames turnwedstrijden in Nieuwleusen. De dames konden hier geplaatst worden voor de finale op 6 mei. Voor Fysion was dit de eerste keer dat er turnsters uitkwamen in de 6e divisie. Voor de meiden was het dus extra spannend, omdat het voor hen de allereerste officiële wedstrijd was.

In de eerste wedstrijdronde mochten Lieve Machielsen, Tara ten Brummelhuis, Merle Kamerling, Anne-Britt Willems, Marith van der Steege en Demi Nijenkamp starten met de wedstrijd. Zij kwamen uit in de categorie Jeugd 2 supplement H. De dames waren flink zenuwachtig, maar hebben zich er goed doorheen geslagen. Ze waren zeer fanatiek en ondersteunden elkaar, om zich zo door de wedstrijd heen te komen. Lieve is zelfs 4e geworden en Tara is 10e geworden. Deze twee meiden hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale op zaterdag 6 mei. De andere meiden mogen het op zaterdag 1 april nogmaals proberen op de play-off.

In de tweede wedstrijdronde kwamen de junioren met supplement G aan de beurt. Ivanka Preuter, Danique Kleinjan, Floor Nijmeijer, Danique Fokkert, Desireé Waanders, Marlieke Marskamp, Noa Zwiers en Manon Dreijerink waren in deze ronde aan de beurt. Ook voor hen was het de eerste officiële wedstrijd en ook bij hen waren de spanningen op de gezichten goed af te lezen. Ook deze dames steunden elkaar door dik en dun. De sfeer was ondanks alle spanningen heel goed. En ook hier is er een ticket bemachtigd voor de finale op 6 mei. Desireé Waanders ging als 10e door. De andere meiden mogen ook op 1 april naar de play-off wedstrijden en kijken of ze daar alsnog een ticket voor de finale kunnen bemachtigen.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden