Foto:

Arenda Könnecke geselecteerd voor Nederlands team en naar WK in Roemenië

  Sport

Nijverdal - Marathonloopster Arenda Könnecke passeerde onlangs de 100 mijl in 17.42 uur (een clubrecord). Daarmee haalde zij de kwalificatie voor het WK 24 uur in Roemenië begin oktober.

 Op 8 en 9 mei werd in Nijverdal op de atletiekbaan van ASV Atletics door Arenda Könnecke de 24 uursloop georganiseerd. Met officiële tijdregistratie door atletiekvereniging MPM. Deze 24 uur moest een aantal keren worden uitgesteld vanwege de avondklok. Maar afgelopen zaterdag ging deze kleinschalige loop met zes deelnemers van start. Met Endymion Kasanardjo ging er een zeer ervaren loper van start. Arenda Könnecke maakte haar debuut op de 24 uur met als doel kwalificatie voor het WK 24 uur in Roemenië in oktober dit jaar. Daarvoor moest ze minimaal 190 km lopen. De kwalificatie-eis bij de mannen is minimaal 210 km.

Om 12 uur klonk het officiële startschot. Helaas begon het al tegen 14 uur te regenen tot einde middag. Het begin verliep soepel en de kilometers gingen redelijk snel voorbij. Echter kreeg ze wel last van de voeding, aldus Arenda. Ze bereikte haar eerste marathon in 3.53 uur. Een behoorlijk snelle start, maar Endymion ging nog wat sneller weg. De dubbele marathon passeerde zij in 8.10 uur en de 100 km in 9.49 uur. 

De baan werd half verlicht en zo ging de avond en de nacht in. Na 12 uur had Arenda er 119,6 km opzitten. Op dat moment waren alleen zij en Endymion nog in de wedstrijd. De voorsprong van Endymion op Arenda veranderde in een achterstand. Hij kwam op de dubbele marathon door in 8.24 uur. Zo rond de 18 uur wedstrijd lag hij 20 kilometer achter Arenda. Maar in het laatste gedeelte kwam hij mede dankzij zijn ervaring weer dichterbij.

Arenda vertelde dat het al vroeg licht werd en er kwam een mooie zonsopkomst, die ons bijna verblinde. Na ruim 23.09 uur op de 190 km had ze haar doel bereikt. Uiteindelijk kwam zij op een afstand van 192,910 km (482 rondes) uit. Goed voor de kwalificatie voor het WK 24 uur. 

Endymion Kasanardjo liep een afstand van 182,250 km. Arenda van het “in het veld schoonmaak running team Twente” mag haar nu ook aansluiten bij het Nederlands team en in oktober naar het WK 24 uur in Roemenië.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden