Kennismakingsspel
Kennismakingsspel (Foto: Carola van den Bos)

Zomerschool stichting ‘Ieder kind telt’ van start

  Nieuwsflits

Hellendoorn - De scholen binnen stichting ‘Ieder kind telt’ (IKT) in de gemeente Hellendoorn, slaan de handen ineen om de kinderen binnen deze stichting in de laatste twee weken van de zomervakantie een Zomerschool te bieden.

Binnen IKT is er veel enthousiasme om dit nieuwe initiatief aan te pakken en de kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling.

De Zomerschool is bedoeld voor alle kinderen binnen de stichting die in coronatijd een taal- en leesachterstand hebben opgelopen. Om te voorkomen dat deze achterstanden in de zomervakantie nog groter worden, biedt de Zomerschool een kans om juist de achterstanden in te lopen. Op deze manier maken de kinderen een kansrijke start op school na de zomervakantie.

De Zomerschool biedt veel gelegenheid om ‘schoolse zaken’ te combineren met meer belevingsgerichte talige activiteiten. Kenmerkend voor de Zomerschool van IKT is dat alle activiteiten een duidelijke samenhang kennen en voornamelijk gericht zijn op het verbeteren van de taal- en leesvaardigheid. De activiteiten zullen aansluiten bij de belevingswereld en de specifieke talenten en interesses van de kinderen. Naast de leeractiviteiten zal er gewerkt worden met werkvormen die een beroep doen op de sociale competenties van leerlingen.

De Zomerschool wordt gehouden op 2 locaties: locatie de Ark, voor kinderen uit Daarle en Hellendoorn en locatie de Meander voor kinderen uit Nijverdal. Op beide locaties zal hetzelfde programma wordt aangeboden.

Meer berichten