Foto:

Platform fietsoplaadpunt centrum Nijverdal tevreden over bezoekers eerste maand

  Nieuwsflits

Nijverdal - In de afgelopen weken heeft het Platform Duurzaam Hellendoorn met behulp van de Fietsersbond afdeling Hellendoorn een fietsoplaadpunt gerealiseerd op de rechtergevel van het duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat 164 in Nijverdal.

Vanaf zaterdag 11 juli waren bezoekers welkom in het Duurzaamheidscentrum. De vrijwilligers zijn tevreden over het bezoek gedurende de eerste maand.

Jan Nije Bijvank, secretaris/ penningmeester geeft aan de vrijwilligers die het duurzaamheidscentrum bemensen tevreden zijn over de belangstelling voor het centrum in de eerste maand. Ondanks de vakantieperiode kon men elke dag bezoekers verwelkomen.

Mensen blijven niet alleen stilstaan om naar de dingen in de etalage te kijken (educatief speelgoed, fairtrade, mini-bijenhotel), maar komen ook spullen brengen voor het repaircafé, kopen educatief speelgoed en vragen om informatie waar het Platform mee bezig is en hoe ze hun huis kunnen verduurzamen. Inmiddels hebben al meerdere bedrijven materialen (zonnepanelen, warmtepomp enz. gratis ter beschikking gesteld).

In het repaircafé worden de ingebrachte apparaten nagekeken en wordt gekeken of het gerepareerd kan worden. Dat lukt soms wel en soms niet. Als het niet reparabel is komt dat vaak omdat de vrijwilligers erachter komen dat er geen onderdelen beschikbaar zijn. Apparaten die niet gerepareerd kunnen worden, gaan naar de Stichting Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal, zij zijn een Wecylclepunt en via hen worden de apparaten dan gebruikt voor nieuwe grondstoffen.

Er zijn geen kosten aan het repareren verbonden, uitgezonderd de kostprijs van de onderdelen. Maar een vrije gift wordt wel op prijs gesteld.

Wilma Paalman, vice-voorzitter is blij met de steun van de mensen van de Fietsersbond afdeling Hellendoorn om aan het pand een fietsoplaadpunt te realiseren. Een dergelijke service past natuurlijk uitstekend bij de doelstellingen van het Duurzaamheidscentrum.

Het is bekend dat er meerdere fietsoplaadpunten in de gemeente en ook in Nijverdal zijn. Helaas zijn deze oplaadpunten echter lang niet allemaal te vinden voor mensen omdat ze niet geregistreerd zijn.

Zowel het Platform als de Fietsersbond vinden het belangrijk dat deze registratie wel plaatsvindt en het gerealiseerd oplaadpunt is daarom ook aangemeld bij zowel de landelijke site voor oplaadpunten als bij de site van de fietsersbond. Zie www.fietoplaadpunten.nl en www.routeplanner.fietsersbond.nl.

Binnenkort wordt er bij het fietsoplaadpunt ook een bordje geplaatst.

Bezoekers zijn welkom in het centrum op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

Meer berichten