De onthulling,
De onthulling, (Foto: )

Bijzonder afscheidscadeau voor basisschool De Veenbrug

  Nieuwsflits

Daarlerveen - Groep 8 van basisschool De Veenbrug Daarlerveen neemt afscheid en zwermt uit naar het voortgezet onderwijs. Een laatste schooljaar is altijd al bijzonder maar door de coronaperiode en de daarbij komende maatregelen is het wel heel bijzonder schooljaar geworden.

De leerkrachten van De Veenbrug hebben enorm hun best gedaan! Daarom heeft groep 8 een bijzonder afscheidscadeau bedacht en zelfgemaakt, namelijk: een insectenhotel.

Dit insectenhotel is enorm leerzaam geworden en ook nog eens heel erg duurzaam.

Het frame is gemaakt van oud pallethout en de vakken zijn gevuld met stro uit het konijnenhok, gaas van de kippenren, stenen en dakpannen van een gesloopte schuur, gesprokkelde dennenappels , afgebroken takken uit het bos en bamboo stengels bij de oma uit de tuin.

Tijdens een creatieve middag hebben de leerlingen zelf de diverse boomstammetjes voorzien van eigen naam met de soldeerbout en gaten geboord met de boormachine.

Het hotel hangt tussen twee oude aanmeerpalen die tijdens de werkzaamheden uit het kanaal zijn vrijgekomen.

Het insectenhotel heeft een mooie plek gekregen in de bloementuin van de school.

De leerlingen zijn erg trots op het resultaat en hopen dan ook dat er heel veel vlinder, bijen en andere insecten op vakantie komen in het hotel, net als zij zelf ook graag op vakantie willen gaan..

Het insectenhotel is onthuld tijdens ons officiële afscheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden