Minder autodiefstallen in Hellendoorn


Foto: Pixabay

Minder autodiefstallen in Hellendoorn

  Nieuwsflits

Hellendoorn - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Hellendoorn flink afgenomen. Dit blijkt uit een onderzoek van Autoverzekering.nl

Deze site houdt alles bij wat er in Nederland gaande is wat betreft het onderwerp Auto’s. Hierbij heeft men ook de autodiefstallen in Hellendoorn geanalyseerd.

Vergeleken met 2016 zijn er vorig jaar geen auto’s gestolen. Ook ten opzichte van 2019 is er een daling te zien. 

Als het aankomt op autodiefstallen, is Hellendoorn de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. Vijf jaar geleden werd in de eerste negen maanden van het jaar nog 1 auto gestolen, maar dat is in 2020 gedaald tot 0 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. 

In de grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Overijssel voor de periode van 2016 tot 2020. 

Positief nieuws 

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Hellendoorn. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Hellendoorn veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Deventer, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen.

Meer berichten