Samenwerking Kinderboerderij met Dierenambulance


Foto:

Samenwerking Kinderboerderij met Dierenambulance

  Nieuwsflits

De Dierenambulance gaf in september aan dat ze op zoek moest naar een nieuwe plek omdat er nieuwbouw werd gepleegd op hun plek aan het Rembrandtplein. Die plek heeft men nu gevonden op het terrein van de Kinderboerderij Nijverdal aan de Derde Kampsweg 51 in Nijverdal.

Patricia, coördinatrice van de Dierenambulance geeft namens alle vrijwilligers aan: “Opgelucht en verheugd kunnen wij jullie mededelen dat wij, nadat wij ons pand aan het Rembrandtplein in Nijverdal eind vorig jaar moesten verlaten in verband met de aldaar geplande nieuwbouw, een nieuwe plek hebben gevonden!”

“Geheel belangeloos heeft Kinderboerderij Nijverdal ruimte aan ons beschikbaar gesteld voor de opslag van onze noodzakelijke materialen. Tevens mogen wij gebruik maken van alle faciliteiten op het terrein. Zo kunnen wij de noodzakelijke hygiëneregels waarborgen en even op rust komen, bijpraten en opwarmen onder het genot van een kopje koffie in de kantine. Wij zijn nu ambulant en bevinden ons geen 24 uur op het terrein van de kinderboerderij. Uiteraard zijn wij telefonisch bereikbaar op 06-214 562 85.”

De Dierenambulance kan zich geheel vinden in de missie en visie van deze kinderboerderij en ziet daarin ook mogelijkheden om elkaar te helpen op bijvoorbeeld educatief gebied en hopelijk ook op het gebied om mensen te enthousiasmeren om zich aan te melden als vrijwilliger bij de ambulance of de kinderboerderij of wellicht gecombineerd. 

Voorzitter van de Stichting Kinderboerderij Marc-Jan Hengstman  is blij met de ontstane samenwerking. “We denken dat we elkaar over en weer kunnen versterken en aanvullen. Op ons terrein is veel ruimte en toen we het verzoek kregen of we deze samenwerking wilden, zijn we daar graag op ingegaan. De vrijwilligers van de dierenambulance zijn net als wij betrokken bij dieren en we passen goed bij elkaar. Op dit moment is het natuurlijk nog wat improviseren, maar als we ons gebouw klaar hebben, kunnen we de samenwerking wellicht ook nog verder uitbouwen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden