Ultra-Arenda loopt twaalf uur vol


Foto:
Sport

Ultra-Arenda loopt twaalf uur vol

  Nieuwsflits

NIJVERDAL – Arenda Könnecke liep in februari de 100 kilometer op de baan in 8 uur en 54 minuten (5:21 min/km oftewel 11.2 km/u). Ze kwalificeerde haar hiermee voor het Nederlands team om op het WK Winschoten te lopen in september, echter deze werd afgelast.

Afgelopen zondag wilde ze meedoen met de 3 Bruggen ultraloop in Kampen. Vorig jaar won ze hier overall op de 80 kilometer. Ze kreeg een ticket voor dit jaar en nu zou ze 130 kilometer lopen, maar deze werd ook afgelast.

Ze had hier wel voor getraind en besloot zo haar uitdaging aan te gaan. Ze had nog nooit meer dan 100 kilometer hardgelopen. Ze wilde graag meer dan 100 kilometer lopen en dat moest ze wel kunnen binnen 12 uur.

Zo organiseerde ze de 12 uur van Ultra-Arenda. Een ronde van 1,25 km om DRW Moodstudios op het industrieterrein in Nijverdal. Met de klok erbij van ASV Atletics was de tijd voor alle voorbijgangers en medelopers goed zichtbaar.

“Om exact 9 uur in mijn eentje gestart, begon ik aan de ronde van 1,25 kilometer. Mijn vader had ik meegenomen voor de verzorging,” Zegt Arenda. “Het begon te regenen dus jasje en handschoenen nog aangelaten. Na een aantal rondes uitgedaan. De tweede ronde zag ik het spandoek “Hup Arenda hou vol!” van de Nijverhal. Na 5 kilometer kwam Ron Höfte mij vergezellen. De 10 kilometer kwamen door in 51 minuten. Ron wilde een marathon met mij meelopen. Hij doet de virtuel Big Seven en zo was dit de marathon van Tokyo. Ook Jeroen Machielsen kwam erbij lopen en zo liepen we met z’n drieën. We liepen wel te snel, maar het ging nog gemakkelijk. De marathon kwamen we door in 3 uur 36 minuten. Ron stopte na zijn marathon en Jeroen liep nog even door totdat ik op 52 kilometer zat. Geen lopers meer dus fietste mijn vader met mij mee om de uurtjes wat gezelliger te maken. 60 km in 5 uur 19 minuten (11.3 km/u). Mijn dochter Sanne kwam en heeft nog twee rondes meegelopen. Aan het einde vanmiddag stond Emiel Middelkamp (van DRW Moodstudios) klaar om met mij mee te rennen. Na ruim 86 kilometer kwam Christiaan van Meurs mij ondersteunen. Hij deelde zijn ervaring en dit motiveerde mij om door te zetten. Mijn doel was in ieder geval de 100 kilometer te lopen. Dit lukt in 9 uur en 3 minuten. Nu het doel bijstellen met 10 kilometer erbij. De snelheid ging omlaag naar 6 min/km (10 km/u). Vanuit DRW kreeg ik steun van sporters om met mij een paar rondes mee te lopen. Erg gezellig die afwisseling. Ook was er Erik Hengstman, die de laatste 5 uur elk half uur 1 ronde meeliep. Ik bereikte de 125 kilometer dus honderd rondjes. Nu kon ik de minuten en de rondes af tellen. 3 rondes moest nog lukken. We konden de laatste rondes nog verstellen. Christiaan kwam aan zijn marathon, we waren er bijna. Yes de 12 uur volbracht met 129,52km!”

Meer berichten