Duurzaamheidscentrum weer geopend


Foto:

Duurzaamheidscentrum weer geopend

  Nieuwsflits

Het Duurzaamheidscentrum is na veertien dagen sluiting vanwege de verscherpte coronamaatregelen weer dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Ook het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente vindt vanaf donderdag 26 november weer wekelijks plaats van 18.30 tot 19.30 uur.

Bezoekers zijn welkom voor informatie over duurzaamheid in brede zin (energie, maar ook hergebruik van spullen (circulaire economie), water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid).

Voor kinderen en hun ouders verkoopt men ook educatief speelgoed, bouwdozen met zonne-energie. De voorbeelden in de etalage rekken nog steeds veel bekijks en zijn ook erg geschikt voor een sinterklaas- of kerstcadeautje.

Het repaircafé is nog niet volledig in bedrijf. Het is lastig om in hun ruimte 1,5 m afstand te bewaren en een aantal vrijwilligers die repareren vallen in de kwetsbare doelgroep en zijn voorzichtig. Mensen kunnen wel spullen inbrengen, maar het kan wat langer duren totdat de spelen nagekeken en waar mogelijk gerepareerd zijn.

Het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente gaat eveneens weer van start.

Vanaf donderdag 26 november is er een inloopspreekuur van 18.30 tot 19.30 uur.Afspraak maken of van tevoren aanmelden is niet nodig. Iedereen kan vrij naar binnenlopen.

Bezoekers zijn welkom in het duurzaamheidscentrum op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, dan kunnen er ook spullen gebracht worden voor het repaircafé. 

Donderdag van 18.30 tot 19.30 uur is er het inloopspreekuur van de wooncoaches. Meehelpen of meer weten? Mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

Meer berichten