Foto: Pixabay

Verhalenwedstrijd levert 19 inspirerende verhalen op

  Nieuwsflits

Nijverdal - Corona waart nog steeds rond en is een treffende inspiratiebron voor de ZINiN verhalenwedstrijd. In totaal hebben negentien mensen een verhaal opgestuurd. De komende weken buigt een deskundige jury zich over de verhalen binnen de voorwaarden die de werkgroep ZINiN Taal heeft gesteld. En dat blijkt geen gemakkelijke opgave, want het verhaal mag slechts 500 woorden bevatten inclusief de minimaal vijf aan corona gerelateerde woorden.

Inmiddels kan er al een klein tipje van de sluier worden opgelicht over de inzendingen; het zijn vooral vrouwen die hun gedachten hebben toevertrouwd aan het papier. De meeste deelnemers hebben beschreven hoe hun eigen leven dit jaar is veranderd; een aantal kozen ervoor om te schrijven vanuit het perspectief van een ander. Hoewel deze tijd door hen voornamelijk werd ervaren als een last, ziet men ook enkele lichtpuntjes. Voor een aantal mensen geldt dat deze tijd ook associaties oproept met de Tweede Wereldoorlog.

Coronawoordenschat

De woorden die het meest gebruikt worden in de verhalen zijn: lockdown kilo, thuisisolatie, huidhonger en frontberichten. Met de teststraat heeft men mogelijk nog weinig ervaring, want dit woord kwam in geen enkel verhaal voor.

Prijsuitreiking verplaatst

Helaas kan Wim Daniëls op 24 november de prijs niet uitreiken, omdat de geplande lezing niet doorgaat. Daarom heeft de werkgroep ZINiN Taal besloten om de prijsuitreiking te verplaatsen naar het nieuwe jaar, in de hoop dat het culturele verrassingspakket alsnog door de bekende schrijver aan de winnaar kan worden overhandigd. Alle verhalen worden gebundeld en zullen voor de Kerst nog te lezen zijn op de website van ZINiN.com. De verhalen zullen tevens in een boekje verschijnen, waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden