Wat bezielt je, start met Manon Voort Hallink

  Nieuwsflits

Nijverdal - Manon Voort Hallink is de eerste gast van het derde seizoen Wat bezielt je. “Wat bezielt je“ is het interviewprogramma van lokale omroep HOitv, waarin een “min of meer” bekende Hellendoorner vertelt over haar of zijn leven, over inspiratie, over zingeving.

De 33-jarige Manon Voort Hallink is voor veel mensen geen onbekende. Haar gezicht is landelijk bekend door haar werk voor de KWF kankerbestrijding. Manon heeft haar hele leven al met borstkanker te maken. Haar oma en haar moeder verloor ze aan deze ziekte. Op 25-jarige leeftijd kreeg ze er zelf mee te maken. Een paar jaar later, op het moment dat ze leek hersteld en ze zwanger was, sloeg de ziekte weer toe. Opnieuw ging ze de weg van chemotherapie en heel langzaam herstel. Nu 5 jaar later zegt ze over zichzelf dat het “goed” met haar gaat. Ze heeft een paar mooie dromen moeten loslaten, zoals het krijgen van kinderen. En er gaat geen dag voorbij zonder pijn. In Wat bezielt je, vertelt ze zonder schroom over wat haar is overkomen, hoe ze daar mee is omgegaan zonder de moed te verliezen, over haar leven nu. Hoe ze samen met haar man Ronald Voort de draad heeft kunnen oppakken. Hoe ze probeert te leven zonder angst. Manon is heel bewust gaan werken voor KWF kankerbestrijding: “Ik wil andere patiënten helpen en bijstaan”.

De uitzending van Wat bezielt je, begint met het aangrijpende filmpje van het KWF kankerbestrijding uit de serie “Hoe is het nu met... “, waarin ex kanker patiënten vertellen hoe zij na de ziekte hun leven weer hebben opgepakt. Manon is voor met name jonge kanker patiënten een dapper en inspirerend voorbeeld. Een teken van hoop.

Manon was als jong meisje al betrokken bij de lokale omroep, waar haar vader cameraman was, ze presenteerde op jonge leeftijd het programma Cultuur Cultuur met

Leonie Smit Jansen, Matthijs ter Avest en Steef Blikman. Zij leerde daar ook haar man documentairemaker en editor Ronald Voort kennen. Tegenwoordig is zij werkzaam in Enschede en woont ze met haar man in Almelo.

Wat bezielt je wordt uitgezonden op HOitv op vrijdag 20 november om 19.30 uur. Zoals gebruikelijk herhaald op de halve even uren tijdens het hele weekend. Online te volgen op de livestream van www.hoimedia.com waar de uitzending ook is te zien bij Uitzending gemist. HOitv is te vinden op Ziggokanaal 42 en op de kabel KPNTelfort 1325. De presentatie en eindredactie is in handen van Wil de Bruine.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden