Kunstuitleen voor basisscholen

Kunstuitleen voor basisscholen

  Nieuwsflits

Hellendoorn - Samen met kinderen naar een kunstwerk kijken en erover praten, leidt tot verwondering en verbeelding bij kinderen.

Een kunstenaar is een onderzoeker die je een verrassende andere wereld laat zien. Dat levert altijd een sleutelervaring, een ‘wow’ feeling, een positief schrikeffect of een magisch moment op waardoor kinderen op een andere manier naar kunst leren kijken. De kinderkunstuitleen van de Commissie Culturele Vorming Primair Onderwijs (CCVPO) biedt scholen in de gemeente Hellendoorn de mogelijkheid om drie keer per jaar een kunstwerk uit te zoeken in basisschool de Wingerd. De collectie bestaat uit lino’s van Adrie Arendsman, schilderijen van Persheng Warzandegan en zeefdrukken van Elsbeth Cochius, maar ook uit een beeld van de plaatselijke kunstenares Lidwien Rouweler.

Sinds dit schooljaar is de collectie aangevuld met een gift van 10 schilderijen die beschikbaar zijn gesteld door Gerard en Wil Ekelenkamp. Zij hebben speciaal voor kinderen van 4-12 jaar een aantal schilderijen geselecteerd, waaronder twee kunstwerken van Herman Brood.

De CCVPO Kunstuitleen is een mooie gelegenheid om leerlingen in aanraking te laten komen met hedendaagse beeldende kunst, gewoon eenvoudig binnen de vertrouwde muren van de school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden