Leerlingen Reggesteyn nemen deel aan Model European Parliament

  Nieuwsflits

Nijverdal - Lotte Markvoort en Lieke de Groot uit 5 vwo van de vestiging Noetselerbergweg nemen deel aan het Nationale Model European Parliament (MEP). Het MEP wordt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september gehouden in Zwolle. De laatste dag van het programma bestaat uit een online bijeenkomst vanuit Den Haag, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Vanwege corona kon het Provinciale MEP in april niet doorgaan. Gelukkig kan nu het Nationale MEP wel doorgang vinden, omdat de meerdaagse deels in de regio blijft en deels online georganiseerd wordt. Daarnaast verblijven de leerlingen niet in gastgezinnen maar gaan ze iedere dag naar huis.

Goede voorbereiding

Lotte en Lieke hebben zich de afgelopen weken goed voorbereid. Het programma is een afspiegeling van het Europese Parlement en wordt vertegenwoordigd door jongeren uit de Provincie Overijssel en de Provincie Drenthe. In deze conferentie wordt de Algemene Vergadering voorbereid. De deelnemers werken in kleinere Commissies waarbij elke commissie een ander thema heeft.

Online bijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst in Den Haag mogen de deelnemers de voorzitter van de Eerste Kamer Prof. De Bruijn en de nieuwe Ambassadeur van Duitsland Dhr. Brengelmann gaan spreken en kunnen ze vragen stellen.

Meer berichten