<p>(Foto: Jan Schellekens)</p>

(Foto: Jan Schellekens)

(

Foto: Jan Schellekens

)
Sport

Arenda loopt ruim 70 km

  Nieuwsflits

Nijverdal - Op zaterdag 19 september werd in Deventer het ultrafestival gehouden, een internationale wedstrijd op de wielerbaan van 1289 m en coronaproof. 

Arenda uit Nijverdal liep een week eerder al de singelloop in Enschede 5 EM (8,1km) in een tijd van 32 min. Hier werde ze 3e van alle vrouwen. Afgelopen zaterdag startte ze om 14 uur met 25 graden en een windje. Samen liep ze in een groepje met Belgen. 

Na een paar rondjes liep ze al op haar eigen tempo alleen en had ze de Belgen achter haar gelaten. Er volgenden veel rondjes alleen. De eerste 30 km gingen in 2 uur 18. De marathonafstand in 3 uur 19. 

Na 46 km werd de warmte haar toch te veel en moest ze even afkoelen. De Belgische kampioene haalde haar in en de eerste plek op de 6 uur raakte ze hiermee kwijt. De 50 km liep ze in 4 uur 04. Het laatste uur, koelde het af en kon ze het tempo weer oppakken. Ze zag dat ze de 70 km kon halen door alles te geven. Haar uiteindelijke officiele afstand 70,606 km. Goed voor een 2e plek overall en eerste plek bij de vrouwen veteranen.

Meer berichten