Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Koninklijke onderscheiding voor Gerrit Bloeme

  Nieuwsflits

Haarle - Gerrit Bloeme uit Haarle ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Stichting Laarmanhuis Haarle en de Stichting Manage Haarle. Namens Zijne Majesteit de Koning overhandigt burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn maandag 21 september rond 16.15 uur de onderscheiding aan de 85-jarige Gerrit Bloeme. Dat gebeurt in het Laarmanhuis in Haarle.

Vanaf 1991 is de heer Bloeme bijna 25 jaar lang wekelijks actief geweest als vrijwilliger bij de Stichting Manege Haarle. Samen met de andere vrijwilligers zorgde Gerrit Bloeme ervoor dat de manege er altijd tiptop uitzag. Hij was ook actief bij het op- en afbouwen van paardenconcoursen, boscrossen en slipjachten. In de decembermaand was hij altijd volop bezig met het bouwen van de kerstmarkten in de manage. In de andere seizoenen van het jaar was hij actief met de vele klusjes in en om de manage.

Sinds 2003 woont de heer Bloeme samen met zijn vrouw in het Laarmanhuis, het wooncomplex met activiteiten en zorg voor ouderen. Ruim 15 jaar lang is Gerrit Bloeme als vrijwilliger wekelijks actief geweest voor de medebewoners in het Laarmanhuis. Zo hielp Gerrit Bloeme met het vervoer van zieken naar de huisarts of het ziekenhuis. Ook vervoerde hij belangeloos mensen van en naar het Laarmanhuis of de Veldkamp voor activiteiten, als mensen zelf niet mobiel waren. Verder heeft hij zich met grote toewijding ingezet voor de bouwwerkzaamheden van de Mariakapel en de inrichting van de socioruimte. Tevens verrichtte hij met grote regelmaat allerhande klusjes en werkzaamheden in het Laarmanhuis, waaronder het serveren van eten en het organiseren van activiteiten voor de dagbesteding. De afgelopen jaren was de heer Bloeme bovendien mantelzorger voor zijn vrouw.

Bij Koninklijk besluit is de heer G.J.J. Bloeme benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten