Foto: Merel van Dooren Photography

Grote Clubactie: zes clubs doen mee in Hellendoorn

  Nieuwsflits

Zes verenigingen uit de gemeente Hellendoorn gaan vanaf 19 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie. Juist nu hebben deze verenigingen steun hard nodig.

Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Verantwoord loten verkopen

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

80 procent van de opbrengst gaat naar de clubAl vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 80 procent, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun een vereniging en maak kans

Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10!

Dit jaar doen in de gemeente Hellendoorn de volgende clubs mee:

Nijverdal: HCHN Nijverdal, Joni Connect, Zwem- en Poloclub Het Ravijn, The Valley Bucketeers

Haarle: Handbalvereniging ASH Haarle

Daarlerveen: VV Daarlerveen

Meedoen kan nog steeds

Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de €1.000,- en €15.000,- op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) de gemeente Hellendoorn dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.

Meer berichten