Foto:

GGD Gezondheidsmeter 2020 start deze week

  Nieuwsflits

Hallo, hoe gaat het met ons? Met deze vraag wordt de komende periode aandacht gevraagd voor de GGD Gezondheidsmeter 2020. De GGD Gezondheidsmeter 2020 is een grootschalig onderzoek onder volwassenen en ouderen. Met de uitkomsten bepalen gemeenten, GGD’en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. Belangrijk dus om mee te doen!

Hoe kun je meedoen?

Je hebt een uitnodiging voor het onderzoek per post ontvangen. De uitnodigingen worden deze week verstuurd. Vul de vragenlijst in en je doet mee. Je maakt dan kans op een Apple Watch of iPad.

Geen vragenlijst ontvangen? Je kunt vanaf 22 september meedoen met de landelijke versie van de vragenlijst.

De gegevens van de deelnemers worden vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Kijk voor alle informatie en de meest gestelde vragen op GGDTwente.nl/Gezondheidsmeter2020.

Achtergrond GGD Gezondheidsmeter 2020

Men voert van september tot december een groot onderzoek uit naar gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen in Twente. Het onderzoek vindt elke vier jaar plaats. Natuurlijk is er in de vragenlijst aandacht voor COVID-19.

Bij het vorige gezondheidsonderzoek in 2016 deed ongeveer 45% van alle uitgenodigde Twentenaren mee. Daar is men blij mee, want het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kiest hiervoor per gemeente de mensen uit.

Wat kunnen we met de Gezondheidsmeter?

De Gezondheidsmeter levert veel informatie op over de gezondheid van de inwoners van Twente. Gemeenten gebruiken deze informatie voor het ontwikkelen van beleid of preventieprogramma’s. Deze preventieprogramma’s moedigen gezond gedrag aan. GGD Twente onderzoekt trends door cijfers te vergelijken met de onderzoeksresultaten van vorige jaren. Het vergelijken van gemeentelijke, regionale en landelijke cijfers is ook mogelijk.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Alle informatie van de Gezondheidsmeter wordt onderzocht en uitgewerkt in rapporten voor de Twentse gemeenten. Dit doen we ook voor de hele regio. De informatie is openbaar en kan iedereen gebruiken.

Alle cijfers en rapporten zijn vanaf juni 2021 te vinden op Twentsegezondheidsverkenning.nl.

Meer berichten