Foto:

Inloopspreekuur wooncoaches Duurzaam (t)huis Twente

  Nieuwsflits

Nijverdal - Nu het nieuwe Duurzaamheidscentrum vanaf half juli gevestigd is aan de Grotestraat 164 in Nijverdal, is er overleg geweest met de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente.

Besloten is dat het inloopspreekuur dat tot de uitbraak van de Coronacrisis elke donderdag in het gemeentehuis werd gehouden, vanaf september zal plaatsvinden in het Duurzaamheidcentrum.

Duurzaam (t)huis Twente is een samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten. Hierin werken de gemeenten samen aan een duurzame toekomst.

De door Duurzaam (t)huis Twente opgeleide wooncoaches geven deskundig en duurzaam advies over hoe je energie kunt besparen en welke duurzame maatregelen je kunt nemen voor jouw woning. Of je dat nu doet voor het milieu of omdat je geld wilt besparen en/of comfortabeler wilt wonen of om alle redenen gezamenlijk: de wooncoaches in Hellendoorn (Ben Veltien, Dick ater Avest, Cyriel Kemper, Gerard Albers en Henk Hospers) vertellen je over de technieken die er zijn en of ze een oplossing zijn voor jouw eigen woning. Dit doen ze gratis, onafhankelijk en vrijblijvend.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via www.duurzaamthuistwente.nl of kom langs op donderdagavond in het duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat in Nijverdal. Het is een inloopspreekuur, dus aanmelden is niet nodig.

Geld terug voor kleine Duurzame investeringen:

Samen met nog vijf andere gemeenten heeft de gemeente Hellendoorn een Geld-Terug-Actie opgestart. Deze actie Poen voor Groen werkt heel simpel.

Koop een groen product, upload je kassabon via www.PoenvoorGroen.nl en krijg tot € 50 terug. Heb je geen internet/e-mail, meld je dan bij het Duurzaamheidscentrum met je kassabon, dan kijken wij of we het voor je kunnen regelen.

Geld terug ontvang je bijvoorbeeld voor led-lampen, tochtstrips, radiatorfolie of andere duurzame producten en de aanschaf wordt dus door de gemeente Hellendoorn beloond.

Bezoekers zijn welkom in het duurzaamheidscentrum op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, dan kunnen er ook spullen gebracht worden voor het repaircafé.

Donderdag van 18.30 tot 19.30 uur is er het inloopspreekuur van de wooncoaches. Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden