<p>Annemieke Kirch</p>

Annemieke Kirch

(Foto: )

Ik kreeg er stress van

  Nieuwsflits

Op 1 augustus kon iedere werkende en werkzoekende zich aanmelden voor een gratis ontwikkeladvies. Iedereen die inzicht wilde krijgen op mogelijkheden in de arbeidsmarkt. Of zich wilde verdiepen in uitdagingen of kansen waar hij of zij voor staat, kon zich inschrijven.

Ik heb het geweten! Het zette zoveel mensen aan het denken over baan en toekomst. Vragen als, vind ik mijn werk nog leuk. Misschien een opleiding volgen maar ook ik móet zo spoedig mogelijk een baan vinden want ik ben mijn baan kwijt. Iedereen kwam met zijn eigen verhaal.

De animo voor dit traject was zo groot dat binnen een maand alle 20.000 trajecten waren vergeven.

Ik kreeg er bijna stress van. Opvallend dat er zoveel mensen rondlopen met vragen waarmee ze blijkbaar bij hun werkgever niet terecht kunnen. De azijnpissers zullen zeggen: “ja natuurlijk, het is gratis”. Dat zal zeker meegeholpen hebben maar uit alle gesprekken die ik voer, zie ik ook hoe groot de behoefte is. De behoefte om te spiegelen, te sparren met iemand die wat verder van je af staat. Die je weer even in de eerste versnelling zet en die je helpt om de keuzes te maken.Ook vond ik het opvallend dat er nog steeds zo’n grote drempel is om gebruik te maken van een coach. Want ‘het is toch raar dat ik dit niet alleen kan’.

Maar goed, 1 september waren dus alle 20.000 trajecten vergeven. En ik moest velen teleurstellen.

Mijn vraag is: hoe ga jij om met de twijfels of vragen die je hebt. Krijg je voldoende gehoor bij je werkgever en hoe gewoon is het om te vragen om een coachtraject? Maar ook, hoe doe jij dat als leidinggevende? Mógen collega’s een coach in de arm nemen als ze hier behoefte aan hebben (om welke reden dan ook). Durf je te vragen hoe medewerkers denken over hun baan? Of ga je er vanuit dat als je niets hoort er ook geen klachten zijn?

Wat als een van jouw medewerkers bij mij dit traject heeft gevolgd. Wil je dit dan niet graag weten? Had het dan niet nog meer opgeleverd als ze deze nieuwe inzichten met je hadden gedeeld? En was dit wellicht ten goede gekomen aan de betrokkenheid van de medewerker.Misschien ‘food for thought’. Gelukkig zien ook veel van mijn klanten in dat een dergelijke investering altijd loont.

NB Voor iedereen die nu denkt, had ik me maar meteen ingeschreven. Hoogstwaarschijnlijk komt er in 2021 weer een dergelijk aanbod.

Annemieke Kirch


Annemieke@

twente-counseling.nl

Meer berichten