Expositie Eigen Oogst 2020 afgelast

  Nieuwsflits

Nijverdal - Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst, dat jaarlijks de expositie van beeldende kunst organiseert voor amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn, heeft een moeilijk besluit moeten nemen. Er is zorgvuldig afgewogen of het verantwoord is om dit jaar de 18e expositie voor amateurkunst in De Smidse door te laten gaan.

Misschien tegen beter weten in, heeft het bestuur gehoopt dat er na de zomer oplossingen zouden zijn om het coronavirus te bestrijden en de risico’s op besmettingen bij grotere evenementen te voorkomen. Uit de laatste persconferenties van onze premier blijkt dat het tegendeel waar is en dat er nog steeds beperkingen nodig zijn om de verspreiding van het virus te stoppen.

Juist het grote succes van ‘Eigen Oogst’, met ieder jaar ruim tweehonderd deelnemende kunstenaars, de inzet van tientallen vrijwilligers en duizenden bezoekers, maakt dat het niet veilig is om de expositie Eigen Oogst in november te laten doorgaan.

Er is nog overwogen alternatieven te ontwikkelen voor de expositie maar deze zijn niet te vergelijken met de sfeer, de emotie en kracht van de expositie die Eigen Oogst jaarlijks uitstraalt. Volgend jaar, november 2021,hopen we met hernieuwde energie en enthousiasme de 18e editie van Eigen Oogst in de Smidse te kunnen organiseren.

www.eigenoogst.nl

Meer berichten