Phion heeft een aangepast programma zodat liefhebbers toch kunnen genieten van live symfonische muziek. (Foto ter illustratie / Pexels)
Phion heeft een aangepast programma zodat liefhebbers toch kunnen genieten van live symfonische muziek. (Foto ter illustratie / Pexels) (Foto: Pexels)

Orkest Phion presenteert alternatief programma

  Ingezonden

Het aangepaste programma van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, voor het najaar is bekend. In verband met de coronamaatregelen heeft het orkest de concerten van september tot en met december, zoals aanvankelijk waren gepland, moeten aanpassen. Binnen de anderhalvemetersamenleving is het helaas niet mogelijk een voltallig orkest op het podium te plaatsen. Met minder musici en een alternatieve programmering kan Phion alsnog van betekenis zijn voor het publiek met live symfonische muziek.

OVERIJSSEL - Phion, voorheen Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten, is verheugd weer voor publiek te kunnen spelen. Na maanden van intelligente lockdown gaf het orkest begin juli weer de eerste concerten in een aantal concertzalen in Gelderland en Overijssel. Na de zomer start een nieuw seizoen met een aantal aanpassingen in het programma. Uiteraard volgens protocollen die opgesteld zijn vanuit de richtlijnen van het RIVM. Met een kleinere bezetting, een concertduur van een uur en alternatieve programma’s kan het orkest toch nog live concerten geven voor zijn publiek.

Binnen de concerten is het programmakarakter dat aanvankelijk was gekozen, evenals dirigenten en solisten, zoveel mogelijk behouden. Zo leidt Otto Tausk het orkest bij de opening van het seizoen met Beethovens Eerste Symfonieën het gereviseerde Pianoconcert van Franssens met pianist Ralph van Raat. De dirigent sluit het jaar af met een traditioneel kerstconcert met werken van Mahler. Naast Tausk en Van Raat staan meer topmusici van eigen bodem op het podium, zoals onder andere Rick Stotijn, Ella van Poucke en Thomas Beijer. Verder komt dirigent Wayne Marshall terug als maestro én pianist in een swingend concert met Gershwin en Bernstein, en ontvangt het orkest nieuwe solisten als vioolvedette Soyoung Yoon.

Tot slot zoekt Phion de grens op met Classsh en een thematisch concert rondom de Amerikaanse verkiezingen met voormalig NOS-correspondent van de Verenigde Staten Eelco Bosch van Rosenthal. Het aangepaste programma is te zien op de website van Phion. De start van de kaartverkoop verschilt per concertzaal. Hoe het programma er vanaf januari uit gaat zien, volgt later.

Meer berichten