Nikki in actie, met op de achtergrond (rechts) coach Jeremy. (Foto: Sharture photography)
Nikki in actie, met op de achtergrond (rechts) coach Jeremy. (Foto: Sharture photography) (Foto: Sharture photography)

Workshops gewichtheffen door Nikki Löwik

  Ingezonden

In een land als Nederland waar het olympisch gewichtheffen een kleine sport is, is het uitzonderlijk als een atleet het tot internationaal niveau kan schoppen, en dat is precies wat Nikki Löwik in minder dan twee jaar tijd voor elkaar heeft gekregen.

door TWEE12 CrossFit Nijverdal

NIJVERDAL - In het gewichtheffen kent men twee onderdelen waarbij een zwaar gewicht boven het hoofd getild moet worden: het trekken of snatch en het stoten of clean and jerk.  Met een snatch van 86 kilo en een clean and jerk van 104 kilo mag zij in september op 19-jarige leeftijd deelnemen aan het Europees Kampioenschap gewichtheffen voor junioren. Als zij haar progressie de komende maanden goed voortzet zou ze zelfs kans maken op een medaille - een vooralsnog unieke prestatie voor een Nederlandse gewichtheffer op die leeftijd.

Bekostigen
Dat gewichtheffen in Nederland een kleine sport is betekent echter dat er weinig sponsors zijn en weinig geld in de sport om gaat. Om internationale wedstrijden zoals het EK te kunnen bekostigen houdt Nikki met haar coach op 8 en 9 augustus workshops.

Deze workshops vinden plaats bij TWEE12 CrossFit in Nijverdal en zijn geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden in de snatch, clean en jerk willen verbeteren.

Samen met coach
Er is een workshop voor beginners en een workshop voor de meer ervaren CrossFitter. Voor deze workshops komt Nikki’s coach, Jeremy Regensburg, die al jarenlang zowel volkomen beginners als meer ervaren Nederlandse kampioenen begeleidt, naar Nijverdal om samen met Nikki deze workshops te geven.

Opbrengst
De gehele opbrengst van deze workshops is ter ondersteuning van de kosten voor het EK. Deze workshops zijn ook toegankelijk voor niet leden van TWEE12.

Aanmelden
Meer informatie over de inhoud van de workshops en aanmelden hiervoor staat op de website van TWEE12 CrossFit Nijverdal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden