Het Rode Kruis is op zoek naar EHBO-instructeurs om ervoor te zorgen dat zoveel mensen EHBO-vaardig worden. (Eigen foto)
Het Rode Kruis is op zoek naar EHBO-instructeurs om ervoor te zorgen dat zoveel mensen EHBO-vaardig worden. (Eigen foto)

Wil jij aan de slag als vrijwillige instructeur EHBO bij Rode Kruis?

  Ingezonden

In de vacaturebank HellendoornDoet! staat momenteel een vacature voor instructeur van EHBO-opleidingen. "Mensen die talent hebben voor het overdragen van EHBO-vaardigheden worden uitgenodigd om te reageren", aldus een woordvoerder. "De missie van het Rode Kruis is om zoveel mogelijk mensen EHBO-vaardig te maken. Daarom worden er regelmatig cursussen aangeboden om zoveel mogelijk mensen te bereiken."

door HellendoornDoet!

HELLENDOORN - "De instructeur speelt hierbij een belangrijke rol: zij verzorgen de EHBO-lessen en bereiden het ondersteunend lesmateriaal voor. Dit vrijwilligerswerk is uitdagend en geeft veel voldoening. Het Rode Kruis betaalt de opleidingskosten en jij verzorgt als instructeur de EHBO-lessen. Dit is een mooie kans om ervaring op te doen met lesgeven in een maatschappelijk relevante organisatie. De gemaakte kosten en kilometers worden vergoed. Deze vacature neemt ongeveer acht uur per week in beslag.

Voor deze functie is het van belang dat mensen affiniteit hebben met vrijwilligers en didactisch onderlegd zijn. "Daarnaast weten zij mensen enthousiast te maken te motiveren. Ook is het goed plannen en organiseren van belang. Tot slot beschikt de instructeur over administratieve vaardigheden.

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten."

Over HellendoornDoet!
HellendoornDoet! is hét portaal voor vrijwilligerswerk in de gemeente Hellendoorn. Organisaties die vrijwilligers zoeken, kunnen hier hun vacature plaatsen. Er staan op dit moment ruim 150 vacatures op de website. Hier kan gericht gezocht worden naar vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw belangstelling en vaardigheden.

De bovenstaande vacature vind je door te zoeken op vacaturenummer 45836 in dit systeem.

Meer berichten