Staatsbosbeheer houdt de komende tijd activiteiten voor jong en oud vanuit het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. (Eigen foto)
Staatsbosbeheer houdt de komende tijd activiteiten voor jong en oud vanuit het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. (Eigen foto)

Activiteiten voor jong en oud bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

  Ingezonden

Na een periode met allerlei beperkingen kunnen en mogen er weer excursies georganiseerd worden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bij het Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

door Staatsbosbeheer

NIJVERDAL - Op diverse data in de zomerperiode kunnen mensen ’s avonds mee met een gids voor een schemerwandeling. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn.

Niet alleen ’s avonds is het bos het ontdekken waard. Op een aantal dagen kunnen belangstellenden ’s morgens vroeg met een gids mee op pad. Natuurlijk zijn er ook overdag een aantal excursies met natuurgids.

Bossafari
Op diverse middagen in juli en augustus is er een bossafari. Deze tocht is speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het belooft een leuke tocht te worden waarbij alle zintuigen worden gebruikt. Zo kunnen jonge avonturiers samen met hun (groot)ouders het bos op een andere manier ontdekken.

Heideslak
Ook de Heideslak rijdt weer. Deze elektrokar maakt een rit door het bos. Zo kunnen mensen voor ie het lopen wat moeilijker is toch genieten van al het moois dat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft. Voor wie graag wil wandelen of fietsen staan ook een aantal korte of lange wandelingen op de planning.

Struintocht
Deze zomer kunnen liefhebbers ook mee op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw of op zoek naar sporen van reeën. Of ga eens mee met een fietstocht over de bergen en door de dalen van de Sallandse Heuvelrug. Een andere mooie belevenis is een dag mee te gaan op struintocht over de Sallandse Heuvelrug.

Speelbos
Kinderen zijn van harte welkom voor een rondje in het speelbos of het Kabouterpad. Boswachters Sal en Sally hebben voor de vakantietijd een aantal natuur-beleeftassen gemaakt om in het bos te doen of gewoon in de eigen achtertuin of op de camping. De tassen hebben verschillende onderwerpen zoals: botanisch stoepkrijten, de boom in, de reus van Salland en bos-jutten. Er is dus voor elk wat wils en dit is slechts een greep uit het aanbod van de komende tijd.

Meer informatie
Voor alle activiteiten, meer informatie en aanmelden kijk op de website.

Meer berichten