Liefhebbers kunnen op de zomermarkt ook een potje heerlijke honing kopen. (Foto: Tuinvereniging Jipkesbelt)
Liefhebbers kunnen op de zomermarkt ook een potje heerlijke honing kopen. (Foto: Tuinvereniging Jipkesbelt) (Foto: Tuinvereniging Jipkesbelt)

Tuinvereniging Jipkesbelt houdt laatste open tuindag

  Ingezonden

Wie weer wil genieten van de heerlijke sfeer op tuincomplex De Jipkesbelt krijgt op zaterdag 10 augustus opnieuw de kans. Dan houdt tuinvereniging De Jipkesbelt weer Jipkes Zomer Markt, de laatste van dit seizoen. Ook de bijenvereniging, afdeling Nijverdal / Hellendoorn zet de deuren van de bijenstal weer open.

NIJVERDAL - Het is, net als vorig jaar, een bijzondere zomer vanwege de hitte en de droogte. De tuinders kijken met regelmaat naar Buienradar om te zien of er een drupje regen valt, maar de weergoden besluiten steeds anders. Valt er in Groot Lochter een flinke bui, dan blijft het op de Jipkesbelt kurkdroog. En dus worden 's middags de sproeiers aangezet en slepen de tuinders weer met gieters water.

Winter
Iedereen is op zaterdag 10 augustus ook weer van harte welkom om de bijen bij de bijenvereniging te komen bekijken en om vragen te stellen aan de imkers. Natuurlijk is er ook honing te koop en is er de kans om de bijen te aaien onder begeleiding van de imkers. Zij bereiden bijen op de winter voor. Ook de Immenschoer is van 10.00 tot 13.00 uur geopend.

Bij beide verenigingen is er koffie met gebak verkrijgbaar voor een redelijke prijs. De tuinen en de bijen zijn te vinden aan de Jipkesbeltweg, borden staan langs de wegen om de weg te wijzen.

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten