Met een gids mogen deelnemers het natuurgebied verkennen tijdens een wandeling van ongeveer vijf kilometer. (Foto: Staatsbosbeheer)
Met een gids mogen deelnemers het natuurgebied verkennen tijdens een wandeling van ongeveer vijf kilometer. (Foto: Staatsbosbeheer) (Foto: Staatsbosbeheer)

Spot jij een nachtdier bij mooie wandeling in natuur?

  Ingezonden

Staatsbosbeheer houdt in augustus meerdere wandelingen over de Sallandse Heuvelrug op de grens tussen dag en nacht. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet horen of zien deelnemers nog een nachtdier. Een wandeling door stille bossen naar de uitgestrekte heidevelden.

NIJVERDAL - Zaterdag 10 augustus om 20.30 uur en woensdag 21 augustus om 20.00 uur bieden zij wandelaars de unieke kans om mee te gaan met een schemertocht. Na zonsondergang is het natuurgebied gesloten voor publiek, maar samen met een gids mogen deelnemers het gebied tijdens de schemering verkennen.

De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281. De lengte van de wandeling is circa 5 kilometer. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden kan via de website.

Meer berichten