Kinderen ook op 18 augustus meer leren over bijen. (Foto: Natuurmonumenten – Laurence Delderfield)
Kinderen ook op 18 augustus meer leren over bijen. (Foto: Natuurmonumenten – Laurence Delderfield)

Kom ook bij-leren op de Sprengenberg!

  Ingezonden

door Natuurmonumenten

Bij bijenstal op Erve De Pas in Haarle zijn imkers aanwezig op zondag 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur om meer te vertellen over hun werk. Kom honing proeven of maak een zaadbommetje en zorg voor meer bloemen in de tuin. Zo help je bijen, vlinders en insecten.

HAARLE - Dat bijen zoemen en dol zijn op de nectar van bloemen wist je waarschijnlijk al wel, maar hoe maakt een bij eigenlijk honing? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor de natuur en wat betekent het voor de bijen dat er steeds minder bloemen zijn? De imkers in de bijenstal hebben allemaal passie voor hun werk en vertellen er graag over.

Honing snoepen
De meeste mensen weten wel dat bijen honing maken. Maar dat iedere honing zo zijn eigen smaak heeft is veel minder bekend. Heeft de bij veel van de lindeboom gesnoept, dan smaakt de honing naar linde. En heeft hij veel van de Sallandse heide geproefd, dan krijg je heidehoning.

Wil jij de verschillen ook wel eens proeven? Dit is een mooie gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen. En als je het lekker vindt, kun je natuurlijk een potje honing mee naar huis nemen.

Zaadbommetjes maken
Het gaat in Nederland niet goed met de wilde bloemen. En dat is slecht nieuws, want wilde bloemen zijn heel belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen geen insecten en zonder insecten geen vogels. Om heel Nederland weer in bloei te zetten kunnen kinderen deze middag, voor een klein bedrag, een zaadbommetje maken. Neem deze na afloop mee naar huis en zoek een mooi plekje in de tuin voor het bommetje. Het kan even duren, maar uiteindelijk krijg je een mooi stukje 'wilde natuur' in de tuin.

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. Mensen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur naar Informatieschuur De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle komen.

Meer berichten