Steen en leer centraal bij Natuurmuseum Holterberg

  Ingezonden
Bij de workshop 'sieraden maken van leer' kunnen deelnemers armbandjes en buidels maken. (Eigen foto)
Bij de workshop 'sieraden maken van leer' kunnen deelnemers armbandjes en buidels maken. (Eigen foto) (Foto: Natuurmuseum Holterberg)

In Natuurmuseum Holterberg vinden op woensdag 31 juli en 14 augustus tegelijkertijd verschillende activiteiten plaats.

HOLTEN - Stenoloog Willem Zuethoff is vanaf 13.00 uur aanwezig om natuurstenen determineren. Bezoekers die zelf een mooie steen hebben gevonden kunnen deze meenemen om te laten determineren. Soms zitten er in stenen fossielen of mineralen opgesloten, ook daar kan Willem alles over vertellen. Verder laat hij bijzondere vondsten van de Holterberg zien.

Sieraden
Kunstenares Margot Hagel van Wapiti design is er al vanaf 11.00 uur. Margot geeft een workshop sieraden maken van leer.Een heel leuke bezigheid voor jong en oud om onder begeleiding armbandjes en buidels te maken. De kosten van de workshop zijn voor alleen voor het gebruikte materiaal. Reserveren is niet nodig.

Nature Experience
Wie is er bang voor muizen? Steevast is dat de eerste vraag van de rangers van Natuurmuseum Holterberg bij de start van de Nature Experience. Iedere maandagochtend om 11.00 uur, de hele vakantie door. Heerlijk anderhalf uur in het bos van Daantje Das zelf allerlei natuuropdrachten doen. Het programma duurt anderhalf uur. Iedereen krijgt na afloop een diploma en een ijsje. De kosten zijn 4,50 euro.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten in de zomer op de website.

Meer berichten