Ilona en Ilse zijn afgelopen zondag vertrokken voor hun roadtrip. De eerste bestemming is Italië.
Ilona en Ilse zijn afgelopen zondag vertrokken voor hun roadtrip. De eerste bestemming is Italië. (Foto: Leonie Smit-Jansen)

Volg Ilse & Ilona tijdens hun roadtrip

  Ingezonden

door Leonie Smit-Jansen

NIJVERDAL - Het gevoel van vrijheid, de wereld aan je voeten, gaan en staan waar je wilt… roadtrippen is heerlijk. Het is één van de leukste manieren van vakantie vieren. Dat vinden ook de Nijverdalse dames Ilona en Ilse.

 Zij zijn zondag 5 augustus vertrokken in een Fiat 500 cabrio met als bestemming Italië. Waar de reis hen daarna brengt, is nog niet bekend. De speciale vakantievlog van deze reizigers is te volgen via sociale media.

Van grap tot werkelijkheid
Ilona Kuipers en Ilse Meulman hebben al jaren de wens om een roadtrip te maken. Het liefst met twee andere vriendinnen erbij. Helaas haakten er twee af omdat zij - heel begrijpelijk - met eigen gezin op vakantie gaan."We wilden de roadtrip pas gaan maken als deze twee vriendinnen de kinderen wat groter hebben en dus wat makkelijker weg kunnen. Ilse en ik wilden dit jaar een low budget vakantie, maar er lagen nog geen concrete plannen klaar," legt Ilona Kuipers uit. "Tijdens een gezellig avondje in de kroeg grapten we tegen Ewald Aaltink dat we graag een auto van hem meewilden, zodat we dit jaar alvast een kortere roadtrip konden maken. Hij is immers eigenaar van Auto Aaltink. Ewald werd echter direct enthousiast. We namen het in eerste instantie niet zo serieus, want dit was met een lolletje ontstaan. Tot hij mij de volgende dag appte of ik het echt meende... zo geschiede..."

'Ze redden zich prima'
"Ik ken beide dames van het hardlopen en inmiddels zijn we goede vrienden", vult Ewald Aaltink aan. "Tijdens het hardlopen, kamp en alles wat hier omheen hangt, ontstaan mooie gesprekken. Ook gesprekken hoe verschillend onze levens zijn. Ik, midden 40, getrouwd, beide werkend en een gezin met twee kinderen. Zij zijn single en heel zelfstandig. Vaak kijk je met jaloerse blikken naar elkaars leven. Ik heb dan ook heel veel respect voor hen. Beiden hebben ze alles netjes voor elkaar: strak huis, hard werken en genieten van het leven. Maar ik besef ook dat het soms moeilijk voor ze is. Je vraagt je af: is onze maatschappij eigenlijk wel gemaakt voor éénverdieners of singles? Let wel, ik vind de meiden niet zielig en zij zichzelf gelukkig ook niet. Ze redden zich prima en leven hun leven, maar dan wel compleet anders dan die van mij.Ik ben trots op deze hardwerkende meiden!. Daarom gun ik ze deze roadtrip. Een win- win-situatie: zij een cabrio, terwijl wij kunnen genieten van een regelmatige vlog.Zo laten ze mij en de rest van Nijverdal meegenieten van iets waar ik eigenlijk best een beetje jaloers op ben. Ik hoop dat ze geweldige dagen zullen beleven," aldus Ewald.

Sport

Ilse en Ilona zijn beide actief bij Atletics. Ze sporten graag, maar helpen ook bij evenementen. Zo is Ilse regelmatig vrijwilliger bij allerlei activiteiten van de atletiekvereniging.Ilona zit in de organisatie van de Auto Aaltink CityRun. "Sport is een groot onderdeel van mijn leven. Ik vind het heerlijk om te sporten. Ik ben misschien iets fanatieker, maar voor ons beiden geldt dat we heel blij zijn dat we kunnen en mogen sporten."

Het avontuur van de dames is te volgen via Facebook (Ilse & Ilona), Instagram (@ilse.ilona) en YouTube.

Meer berichten