Bij Kunstvoer zijn er verschillende acts en kan het publiek genieten van muziek. Foto: ZINiN.
Bij Kunstvoer zijn er verschillende acts en kan het publiek genieten van muziek. Foto: ZINiN. (Foto: ZINiN)

Centrum Nijverdal op de kop bij het nieuwe evenement Kunstvoer

  Cultuur

door ZINiN

NIJVERDAL - Iedereen die van straattheater, kunst en muziek kan op Tweede Pinksterdag terecht in het centrum van Nijverdal. Daar vindt het nieuwe ZINiN-evenement Kunstvoer plaats.

Kunstvoer lijkt een nieuw evenement met een geheel nieuwe opzet, maar eigenlijk is het een samenvoeging van het voormalig Straattheaterfestival en het Kunstplein. ZINiN medewerker Alby Mulder kwam op het idee om deze beide evenementen samen te voegen en zo een wat breder evenement op te zetten. "We hebben deze beide evenementen samengevoegd en aangekleed met foodtrucks en muziek. Een boost voor het kernwinkelgebied, een leuke en afwisselende middag voor jong en oud," aldus Alby Mulder.

Er zal heel veel kunst te zien zijn in- en voor het Huis voor Cultuur en Bestuur tot aan het Máximaplein, maar liefst 40 kunstenaars komen hun werk laken zien. Mede-organisator René Voorma, vroeger betrokken bij het Kunstplein, is helemaal enthousiast over het aanbod en de nieuwe opzet. "Het wordt beslist voortreffelijk met een heel breed aanbod," zegt Voorma. Er zal glaskunst, beeldende kunst en schilderijen te zien zijn van onder meer Karin Samsen, Ping Frederiks, Marjan Steur en Mouafk Khzaal.
Singer songwriters, straattheater acts en living statues zijn ook present. Die laatste dan wel van eigen bodem in de vorm van het beeld 'Caesar versus Vercingetorix' van decorbouwgroep en living statues Kalefater uit Nijverdal. 'Een strijdwagen met Julius Caesar en Vercingetorix'. "Een leuk verhaal over de onderlinge strijd tussen deze twee mannen. Met dit beeld werden we Nederlands Kampioen en vice wereld kampioen in 2017. Daar zijn we best trots op," aldus Yvanca Tutert van Kalefater. Volgens de organisatoren zeer de moeite waard om dit te komen bekijken. Verder een voorstelling met Pinokkio en Gepetto, een man zonder hoofd en DonQzot.
René: "De kunstmarkt loopt van het Huis voor Cultuur en Bestuur tot aan het Máximaplein, daar begint de foodmarkt met de foodtrucks. Ook in de hal en de binnentuin van het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt gevuld met kunst. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan bodypaint en fotografie. Daartussen vinden bezoekers ook nog muzikanten om de sfeer te verhogen."


Kunstvoer wordt gehouden op maandag 21 mei van 12.00 tot 18.00 uur in het centrum Dan is ook een groot deel van de winkels geopend.

Meer informatie is te vinden op de website. 

Meer berichten