African Mamas is een ode aan zangeres en mensenrechtenactiviste Miriam Makeba.
African Mamas is een ode aan zangeres en mensenrechtenactiviste Miriam Makeba.

Nog enkele kaarten voor African Mamas bij ZINiN Theater

  Cultuur

ZINiN is er trots op dat zij erin geslaagd is om op zondag 4 maart de nieuwe show 'Siyabonga Makeba' van de African Mamas naar het theater te halen, een ode aan zangeres en mensenrechtenactiviste Miriam Makeba.

Nijverdal - Maar op deze zondag komt u niet uitsluitend voor de theatervoorstelling, u kunt namelijk rekenen op een Afrikaanse totaalbeleving. Naast de prachtige show gaat u ook nog eens genieten van 'Africos', een verzameling van diverse Afrikaanse ondernemers die u tijdens de pauze en na afloop in de foyer Afrika gaan laten voelen, proeven en beleven! Maar wees er snel bij: er zijn nog maar enkele kaarten voor deze hitvoorstelling beschikbaar.
Zangeres en mensenrechtenactiviste Miriam Makeba wordt ook wel 'Mama Africa' genoemd vanwege de strijd die ze leverde tegen het Afrikaanse apartheidsregime, dat Zuid Afrika tussen 1948 en 1990 domineerde. Over haar strijd en haar muzikale carrière gaat de show 'Siyabonga Makeba', een bruisende ode door de African Mamas en Leoni Jansen. Met fantastische muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze Miriam's kleurrijke levensverhaal, haar strijd tegen apartheid, haar muzikale carrière en haar plotselinge overlijden in 2008

Miriam Makeba werd verbannen uit haar thuisland Zuid Afrika en ging in Amerika wonen. Daar ontmoette ze zanger en acteur Harry Belafonte, die haar begeleidde tijdens haar muzikale loopbaan. Later werkte ze ook samen met Paul Simon en ging met hem mee op de Graceland-tour, waar de vorige show van de African Mamas op was gebaseerd. Vijf huwelijken, haar dochter die op 35-jarige leeftijd stierf, maar ook haar wereldhit 'Pata Pata' worden op deze avond opnieuw tot leven gewekt. Mis deze kleurrijke en sfeervolle Afrika beleving niet en kom naar het ZINiN Theater om het leven van Miriam Makeba en Zuid Afrika te vieren.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

Meer berichten