Logo twentsvolksblad.nl


'Ongekend hoog niveau'

  Cultuur

''Gerard van Maasakkers weet mensen met zijn liedjes in het hart te raken sinds hij veertig jaar geleden zijn eerst hit schreef: Hee gaode mee''', aldus het ZINiN Theater dat iedereen uitnodigt om op zaterdag 10 februari vanaf 20.15 uur naar zijn voorstelling '40 jaar liedjes' te komen.

Nijverdal - "'In een ontspannen en intieme setting speelt hij de veelkleurige pareltjes van zijn dertien albums, die hij de loop van de afgelopen veertig jaar opnam.'' Niet zelden weet Van Maasakkers volgens ZINiN de gevoelige snaar bij zijn publiek te raken. ''Vier decennia lang al weet de singer-songwriters een groot publiek aan zich te binden met zijn innemende liedjes, die vaak uit het leven gegrepen zijn. Geen clichés, wel kleine verhaaltjes over blijdschap, verdriet en soms ook woede. Hij is helder over zijn programma 40 jaar liedjes. En die muziek is verrassend mooi, soms ragfijn, maar immer van een ongekend hoog niveau.''

Van Maasakkers weet vanaf eind jaren zeventig een breed publiek aan te spreken. Dat leidde in 2009 tot de Gouden Harp-oeuvreprijs en in 2013 tot de 'Annie M.G. Schmidt-prijs' voor zijn programma 'Zomaar Onverwacht' en 'Mijn Kind'. Maar ook in zijn eigen Brabantse land wordt hij zeer gewaardeerd en won hij in 2003 de 'Ad de Laat Prijs' omdat hij zich op Brabants dialectgebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

''Theaterprogramma is een veel te groot woord, de muziek doet zijn werk'', stelt Van Maasakkers.

Kaarten á 20 euro voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.zinin.com.


 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox