Logo twentsvolksblad.nl


Bezoekers waren lovend over de try-out en het nieuwjaarsconcert van het Nijverdals Mannenkoor in ZINiN Theater.
Bezoekers waren lovend over de try-out en het nieuwjaarsconcert van het Nijverdals Mannenkoor in ZINiN Theater.

Fantastisch feest van herkenning

  Cultuur

"Een fantastisch mooi en gevarieerd nieuwjaarsconcert 2018." Dat was de mening van de bezoekers van de concerten van het Nijverdals Mannenkoor op 5 en 6 januari. Voor een uitverkochte zaal op zaterdag en volle bezetting tijdens de try-out op vrijdag heeft het koor, het ensemble, het projectkoor en combo een prachtig gevarieerd programma gebracht. Het was een feest van herkenning, zowel voor als na de pauze.

Nijverdal - Het koor zong op ingetogen wijze het 'Ave Verum' van Mozart. Ook het overbekende 'Stay With Me Till The Morning' en 'Anthem For The World' van Tom Parker in een bewerking van onze dirigent Willem Jan van Asselt werden met veel enthousiasme ontvangen. Het ensemble zong vervolgens een viertal nummers, waaronder het bekende nummer 'Old en Wise' van The Alan Parsons Project.

Daarna was het combo aan de beurt. Pianist Sander Knuiman, gitarist Jan Niewold en percussionist Peter Deiman brachten onder ander een ode aan Chuck Berry. Het programma voor de pauze werd afgesloten met 'Halleluja' van Leonard Cohen en 'Bridge Over Trouble Water' van Paul Simon.

Na de pauze stond het programma in het teken van de muziek uit de jaren zestig en zeventig. Het koor had een ware metamorfose ondergaan. Getooid met pruiken en flowerpowerattributen werden de bezoekers getrakteerd op een wervelende show met prachtig nummers uit die bewogen periode.

Het ensemble zong een medley van Queen. Vervolgens vertolkte het koor Nederlandstalige nummers, zoals 'Het Dorp' van Wim Sonneveld en 'Avond' van Boudewijn de Groot. Ook 'Yesterday' van The Beatles en 'On Top of the World' van The Carpenters werden met verve door het koor gezongen.

Vervolgens was er de presentatie van het projectkoor. Maar liefst 23 mannen zijn in september de uitdaging aangegaan om in een aantal repetities vier nummers in te studeren en deze vervolgens te laten horen op het nieuwjaarsconcert. De heren hebben een uitstekende prestatie geleverd en hebben met ongelooflijk veel enthousiasme vier nummers gezongen. Een ovationeel applaus was hun deel. Het concert werd afgesloten met 'Amazing Grace' en 'Mull of Kintyre'.

Voorzitter Johan Smit bedankte alle medewerkers die aan dit schitterende concert hebben bijgedragen een vooral onze muzikaal leider Willem Jan van Asselt werd in het zonnetje gezet en gecomplimenteerd over de wijze waarop hij dit concert muzikaal tot een goed einde heeft gebracht. Ook presentatrice Ans Winkels werd bedankt voor de wijze waarop ze het koor door het programma heeft geleid.

Al met al een zeer geslaagd concert!

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox