Te zien tijdens Eigen Oogst Uitgelicht: het schilderij 'Olifant' van Rinke Slump.
Te zien tijdens Eigen Oogst Uitgelicht: het schilderij 'Olifant' van Rinke Slump.

Opening Eigen Oogst Uitgelicht

  Cultuur

Wethouder Anja van den Dolder opent op donderdag 11 januari om 16.30 uur Eigen Oogst Uitgelicht voor deelnemers en genodigden.

Nijverdal - Vanaf vrijdag 12 januari is de expositie in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur voor publiek toegankelijk. Zo'n veertig werken van negen amateurkunstenaars, die allemaal een binding hebben met de gemeente Hellendoorn, zijn tot dinsdag 30 januari te zien.

De kunstenaars zijn verkozen door de ruim 3.000 bezoekers van de expositie Eigen Oogst in november 2017 in de Smidse. De 200 deelnemende kunstenaars aan die expositie mochten allemaal slechts één werk tonen. Op grond van ruim 1.700 ingeleverde formulieren van bezoekers zijn vijf schilders, een fotograaf, een keramist, een glaskunstenaar en een groep naaldkunstenaars geselecteerd om meer van hun talent te laten zien.
De deelnemende kunstenaars zijn: Zwen Thijssen-Wind, Rinke Slump, Jos Schoot Uiterkamp. Willy Kleine Staarman, Gerrit Evers, Henk Beekman, Henk van der Vegt, Johan Huis in 't Veld en de Quiltgroep Heksenbezems.
De afgelopen jaren is Uitgelicht steeds op wisselende locaties georganiseerd en vorig jaar was dit het Huis voor Cultuur en Bestuur. "Wegens succes geprolongeerd", vinden het bestuur van Eigen Oogst en de gemeente Hellendoorn. Vandaar deze tweede editie op dezelfde locatie.
De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Meer berichten