Logo twentsvolksblad.nl

Nathalie Baartman in ZINiN Theater

  Cultuur
De eigenzinnige cabaretière Nathalie Baartman is te zien op zaterdag 13 januari in het theater van het ZINiN. Foto: Jochem Jurgens
De eigenzinnige cabaretière Nathalie Baartman is te zien op zaterdag 13 januari in het theater van het ZINiN. Foto: Jochem Jurgens

De onaangepaste Nathalie Baartman varieert op een aantal manieren op het thema dat al vele jaren haar voorstellingen kleurt: de goede oude tijd. Deze eigenzinnige cabaretière is te zien op zaterdag 13 januari 2018 in het theater van het ZINiN.

Nijverdal - De verhalen van Nathalie zijn boeiend, geestig en soms schaamteloos. Ze weet als betrokken en geëngageerd cabaretier de grote thema's van vandaag subtiel te mengen met haar persoonlijke belevenissen en gevoelens.

In de voorstelling 'Voest' schildert Baartman met veel humor een portret van haar emotionele moeder en haar warmbloedige tantes. Met mooie opmerkingen van Nathalie die zij citeert van onder andere haar tante: "Oww, als ik een jong wicht was, had ik mie er ook zo'n één oetzocht." Een voorstelling vol hilarische opmerkingen en Twentse liederen, die ze onder andere begeleidt op de accordeon.

Nathalie Baartman vindt zichzelf een hunkertukker. Dat is een Tukker die weggegaan is uit Twente, maar naar zijn geboortestreek blijft verlangen. In 'Voest', Twents voor vuist, vertelt Baartman over haar terugkeer.

De voorstelling start om 20.15 uur en de toegangsprijs bedraagt 17,00 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.zinin.com, via de reserveerlijn, tel.0548-624489, of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox