Logo twentsvolksblad.nl


Lisa Franken wisselt tijdens het concert Onder-De-Trap piano en cello af. Op het programma staan werken van J.S. Bach, F. Schubert, M. Ravel en E. Ysaye. Maar ook A. Piazzolla komt ook aan bod.
Lisa Franken wisselt tijdens het concert Onder-De-Trap piano en cello af. Op het programma staan werken van J.S. Bach, F. Schubert, M. Ravel en E. Ysaye. Maar ook A. Piazzolla komt ook aan bod.

Muziek-Onder-De-Trap met Lisa Franken

  Cultuur

Lisa Franken geeft op donderdag 30 november een concert voor Muziek-Onder-De-Trap. Het optreden van de virtuoze pianiste en celliste begint om om 20.00 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal

Nijverdal - Muziekkring Hellendoorn is trots dat Lisa Franken voor de vierde keer Onder-De-Trap een concert wil komen verzorgen Ook dit keer heeft zij een bijzonder programma samengesteld voor haar Nijverdalse publiek. De entree is gratis.

"We zijn trots dat deze virtuoze Duitse Lisa Franken inmiddels voor de vierde keer een concert bij ons verzorgt en we zijn blij om haar als veelzijdig talent te kunnen begroeten. Bijzonder is, dat ze zowel de piano- als de cello technisch beheerst. Instrumenten die toch een geheel eigen speeltechniek vereisen", aldus voorzitter Ben Völkers van de Muziekkring Hellendoorn.

Je moet het dan ook maar durven: twee instrumenten kiezen als hoofdvak. Lisa Franken maakte deze keuze al op 3-jarige leeftijd en begon vanaf dat moment te studeren op piano en cello. Vanaf haar zestiende studeerde ze aan de gerenommeerde conservatoria van Keulen, Brussel en Maastricht en sloot de opleiding uitvoerend musicus af op beide instrumenten. Cum laude wel te verstaan. Die keuze heeft haar geen windeieren gelegd. Integendeel. Ze reisde na haar opleidingen als gevierd musicus langs veel landen, waar ze talrijke prijzen en onderscheidingen op concoursen en festivals in de wacht wist te slepen.

Noemenswaardig zijn ook de Masterclasses die zij aan de beroemde Salzburger Mozarteum Sommerakademie volgde. Veel leren dus, maar inmiddels is zij zelf ook muziekdocente. De in Nederland wonende musicus wisselt tijdens het concert Onder-De-Trap piano en cello af. Op het programma staan werken van J.S. Bach, F. Schubert, M. Ravel en E. Ysaye. Maar ook A. Piazzolla komt ook aan bod.

Donderdag 30 november houdt Muziekkring Hellendoorn het laatste concert van 2017. Het eerste concert in 2018 is op donderdag 18 januari met Q-Brass koperensemble.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox