Logo twentsvolksblad.nl


Grotere inbreng van steeds betere kwaliteit verwacht

  Cultuur

Vijftiende Eigen Oogst

In de gemeente Hellendoorn wordt voor de vijftiende keer Eigen Oogst georganiseerd. Deze tentoonstlling zal op vrijdag 3 november om 19.30 uur in de Smidse aan het Hoge Dijkje 4a in Nijverdal worden geopend door Hans ter Steege.

Nijverdal - Ter Steege Bouw Vastgoed BV stelt al sinds vijf jaar het gebouw ter beschikking om deze jaarlijkse tentoonstelling van amateur beeldende kunst te organiseren.

Amateur beeldende kunstenaars uit de gemeente Hellendoorn en mensen die in de gemeente Hellendoorn een cursus beeldende kunst volgen, kunnen deelnemen aan Eigen Oogst. Elke deelnemer kan één kunstwerk inleveren op woensdag 25 oktober van 18.00 tot 21.00 uur of donderdag 26 oktober van 14.00 tot 21.00 uur in de Smidse.

Deelnameformulieren kunnen gedownload worden via www.eigenoogst.nl, ook liggen er formulieren in winkels en de bibliotheek.

Eigen Oogst wordt beschouwd als een van de culturele diamantjes die Hellendoorn rijk is. Ongeveer 3.000 mensen hebben vorig jaar de tentoonstelling bezocht. Er waren 225 ingebrachte kunstwerken. Dit jaar rekent de organisatie ook weer op een grote inbreng met een steeds beter wordende kwaliteit.

De betrokkenheid van jongerenwerk van Stichting de Welle, de inbreng van CSG Reggesteyn en andere scholen geeft ook aan dat de jeugd zich creatief wil manifesteren. Er wordt een spectaculaire inbreng van Reggesteyn verwacht, waar nu al hard aan gewerkt wordt. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers hun voorkeur aangeven welke drie kunstwerken ze het meest waarderen. Tijdens Uitgelicht Eigen Oogst, in januari 2018, zullen de meest gekozen kunstenaars een selectie van hun werk kunnen tentoonstellen in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Bezoekers hebben gratis toegang tot de expositie, maar een gift is welkom. De beleving van de tentoonstelling wordt versterkt door het muzikale optredens op zondagmiddag: op zondag 6 november Celtic Mist, Ierse folkmusic, zaterdag 11 en zondag 12 november de Pop Rock Factory, zondag 19 november Annet Nikamp, easy listening en op zondag 26 november the Queens Oboe Band, populair klassiek.

Het bestuur van de stichting Eigen Oogst vult zich gesterkt door de inzet van vele vrijwilligers tijdens de opbouw van de tentoonstelling of als gastheer of gastvrouw tijdens de expositie. Ook wordt het evenement gedragen door de financiële of materiële bijdragen door het bedrijfsleven en de samenwerking met Zinin. Zie voor meer informatie: www.eigenoogst.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox