Logo twentsvolksblad.nl


Wim Magré (orgel), Wilbert Magré (piano) en Carina Bossenbroek (panfluit) presenteren hun vierde CD ‘Amicaal’ in de VEG Kerk te Nijverdal. Foto: Femmy Fotografie
Wim Magré (orgel), Wilbert Magré (piano) en Carina Bossenbroek (panfluit) presenteren hun vierde CD ‘Amicaal’ in de VEG Kerk te Nijverdal. Foto: Femmy Fotografie (Femmy Fotografie)

Musici presenteren cd 'Amicaal'

  Cultuur

De musici Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit verzorgen op donderdag 24 augustus een instrumentaal zomerconcert in de Vrije Evangelische Kerk. Het trio presenteert deze avond ook haar nieuwe cd 'Amicaal'.

NIJVERDAL - De musici hebben een mooi programma samengesteld dat niet alleen geestelijke liederen bestaat. Er staat ook een Roemeense suite op en een gezellig klassiek stukje: Gavotte van C. Bohm.

Het concert begint met het nummer 'Stil' waar de panfluitiste vanuit achterin de kerk de kerk al spelend binnen komt lopen. Verder is er voor de pauze onder andere een orgel en piano-improvisatie van vader en zoon. "Ook spelen we samen vierhandig op de piano een Allegro en Rondeau Militaire. Na de pauze staan onder andere op het programma een Roemeense suite bestaande uit drie delen wat prachtig klinkt op panfluit. En het concert wordt afgesloten met 'Music was my first love' en 'Anthem'", vertelt Wilbert Magré.

Het trio presenteerde inmiddels meerdere cd's in de VEG Kerk te Nijverdal. "De kerk heeft een mooie opstelling voor dit soort concerten. De vleugel kan op het podium staan zodat veel mensen deze ook kunnen zien."

De nieuwste cd heet 'Amicaal'. Magré: "We hebben inmiddels al vele cd-titels gehad zoals 'Sfeervol', 'Energiek', 'Samen' en 'Pastorale'. Het is elke keer weer moeilijk om een pakkende korte titel te verzinnen. Deze keer heeft mijn vrouw Margreet de titel verzonnen. Amicaal betekent vriendschappelijk, en we hebben deze cd ook in een ontspannen sfeer opgenomen. En we hopen ook onze concerten in een amicale en ontspannen sfeer te geven."

In de pauze en na afloop van het concert is de cd uiteraard te koop. Ook andere albums zijn dan verkrijgbaar. De cd kost 15 euro en als mensen twee, drie of vier cd's kopen is er een speciale actie die die avond bekend wordt gemaakt.

Alle titels en luisterfragmenten:
www.wimmagre.nl/0359/

reageer als eerste
Meer berichten