Logo twentsvolksblad.nl


Voor de realisatie van het baarhuisje is Stichting 't Oale Karkhof nog op zoek naar mensen die een financiële bijdrage willen leveren. Het gebouwtje gaat dienen als opberg- en expositieruimte.
Voor de realisatie van het baarhuisje is Stichting 't Oale Karkhof nog op zoek naar mensen die een financiële bijdrage willen leveren. Het gebouwtje gaat dienen als opberg- en expositieruimte.

Bijdragen gevraagd voor baarhuisje 't Oale Karkhof

  Cultuur

De begraafplaats aan de Koestraat in Hellendoorn is al meer dan 120 jaar gesloten. Deze oude dodenakker heeft sinds 2015 de status van gemeentelijk monument. Daar zijn we als Stichting 't Oale Karkhof trots op.

HELLENDOORN - Maar wat doet een nieuw baarhuisje op een gesloten begraafplaats? Het kleine gebouw is nog niet helemaal klaar, daar zal nog enige tijd aan worden gewerkt. Maar één ding is zeker: zonder vrijwilligers zou dit project misschien wel van de grond zijn gekomen, maar bij gebrek aan de voldoende financiële middelen nooit voltooid. Enkele personen hebben dit bouwproject voorbereid, twee andere vrijwilligers uit het dorp tekenden voor de bouw van het baarhuisje; geregeld zien we ze bezig. Zij hebben inmiddels al een geweldige stukje vakwerk geleverd!

De wens een baarhuisje te willen bouwen, leeft eigenlijk al vanaf het begin van het ontstaan van onze stichting, omdat er destijds er ook een baarhuisje heeft gestaan. Stichting 't Oale Karkhof bestaat al meer dan twintig jaar, maar we hebben nooit een eigen ruimte gehad voor tuingereedschap. Buurman Dijkstra heeft al die jarenruimte voor ons gereedschap beschikbaar gesteld. Een geweldige geste. Naast opbergruimte voor het gereedschap willen we het baarhuisje gebruiken als kleine expositieruimte. Zo kunnen we dorpsgenoten en toeristen een beetje op de hoogte houden van het wel en wee van en op onze begraafplaats.

Om dit kleine bouwwerk te realiseren was er natuurlijk kapitaal nodig. Dankzij de kleine subsidie die we als stichting jaarlijks van de gemeente ontvangen, hebben we in kunnen sparen voor dit project. Door enkele tegenvallers komen we momenteel toch wat euro’s tekort. Maar onze penningmeester hoopt dat enkele mensen een kleine financiële bijdrage willen leveren.

Wie wil bijdragen kan mailen naar janlohuis@telfort.nl.

reageer als eerste
Meer berichten