Foto:

Nieuwe historische wandelingen door Hellendoorn

Hellendoorn - Op vrijdagmiddag 14 augustus worden in museum Erve Hofman door burgemeester Raven twee historische, digitale wandelingen gelanceerd.

Het Klepperderkpad en de Johanna van Burenwandeling kunnen als app gratis worden gedownload op een smartphone en zijn geheel coronaproof. Alle informatie staat op de mobiel: routes, afbeeldingen en korte, informatieve teksten die je zowel kunt lezen als beluisteren.

Na de lancering zal een klein gezelschap een deel van de routes lopen in gezelschap van Johanna van Buren en Klepperderk. De dichteres zal ook uit haar werk voordragen.

Het maken van de wandeling en de bijbehorende flyer wordt financieel ondersteund door Rabobank Noord en West Twente. Ook draagt de bank bij aan het verbeteren en vernieuwen van de digitale presentatie. Tijdens de bijeenkomst zal Jacqueline Mollink een cheque van € 7.500,-- overhandigen aan Leo Hegeman, voorzitter van Oald Heldern De Noaberschop.

Het Klepperderkpad voert langs monumenten, standbeelden en historische plekken in het dorp. De Johanna van Burenwandeling neemt de wandelaar mee naar plaatsen die voor de dichteres van belang waren en waarover zij dichtte. In de app zijn fragmenten van haar werk te horen. De voettochten zijn samengesteld door Oald Heldern De Noaberschop. Ze staan nu al online. Het werkt heel eenvoudig en is gratis: open de App-store op je smartphone, zoek op izi.TRAVEL, installeer de app, zoek op Hellendoorn.

Meer berichten