Een van de huisjes die bijna wegvallen in de omgeving. Je slaapt zo echt ín de Heuvelrug en door grote glazen wanden heb je binnen toch genoeg lichtinval.
Een van de huisjes die bijna wegvallen in de omgeving. Je slaapt zo echt ín de Heuvelrug en door grote glazen wanden heb je binnen toch genoeg lichtinval. (Foto: In de Heuvelrug)

'Je slaapt hier echt ín de Heuvelrug'

In het buitengebied van Hellendoorn, aan de Nieuwe Twentseweg, hebben Annie en Hennie Reimert hun plan verwezenlijkt. Na een paar jaar plannen, tekenen en bouwen zijn hun vakantiewoningen 'In de Heuvelrug' klaar voor gebruik.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

HELLENDOORN - "We hebben eerste een paar 'proefgasten' gehad, voor de we echt open gingen," vertelt Annie. "Alles is nog niet precies zoals we het willen hebben, maar dat heeft nog even tijd nodig. We hebben bijvoorbeeld een moestuin aangelegd, waar gasten groenten en fruit voor eigen gebruik uit kunnen halen, maar op dit moment zijn er alleen nog maar aardappels. Onze prioriteit lag bij het bouwen en inrichten van de huisjes."

In 2013 kopen Hennie en Annie de grond, met het idee hier in de toekomst te gaan hobby boeren. "In 2014 werd duidelijk dat er op basis van nieuw beleid 'Ondernemen met natuur en water' ontwikkelingsmogelijkheden waren voor dit terrein. Aangezien Hennie onverwachts werkeloos werd had hij alle tijd om te gaan ontwikkelen, tekenen en bouwen. We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van standaard afmetingen, zodat er zo min mogelijk afval ontstond. De huisjes zijn opgebouwd uit betonnen elementen die boeren gebruiken voor kuilvoer. Die bleken heel geschikt voor wat wij voor ogen hadden: huisjes die opgaan in de natuur."

Deel van de natuur

Van vier van de vijf huisjes zijn het dak en twee gevels bedekt met aarde. De voor- en achtergevel zijn voorzien van een grote, glazen wand die veel lichtinval geeft en het gevoel versterkt dat je deel uit maakt van de natuur als je binnen bent. Het vijfde huisje heeft rondom een boomstamgalerij van bomen uit hun eigen bos. Buiten de huisjes en de moestuin zijn er weinig faciliteiten. "Dat is hier eigenlijk niet nodig," legt Annie uit. "Op termijn willen we wel wat kleine speeldingen voor kinderen plaatsen, een schommel, een zandbak, maar geen uitgebreide speeltuin. Ze kunnen hier zo het bos in en daar lekker ravotten of een hut bouwen. Verder is er in de omgeving meer dan genoeg te doen. Hier willen we mensen vooral laten genieten van de rust en natuur."

Luxe huisjes

De vijf huisjes zijn allemaal van diverse gemakken voorzien. Alle huisjes hebben twee slaapkamers met steeds een eigen badkamer. "Terwijl we met de uitvoering bezig waren, kwamen we steeds tot andere inzichten, ook door diverse mensen die met ons mee dachten. In eerste instantie gingen we voor één badkamer, met een toilet. Dat is niet handig als je met meer personen bent. Dan nog maar een apart toilet erbij. Als je die iets groter maakt, douche erbij... Dus toen hebben we besloten elke slaapkamer een eigen badkamer te geven. Dat is toch best luxe." Leuk detail is het feit dat je in twee van de huisjes huisdieren mee mag nemen en dat ze zelfs voorzieningen hebben voor mensen die een paard mee willen nemen.

Uitvalsbasis

De ligging van 'In de Heuvelrug' maakt het een perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Je kunt praktisch vanuit je huisje starten met een route of je nou gaat wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Annie geeft hierover graag informatie, maar natuurlijk staat hierover ook het nodige op hun website. "Je kunt tegenwoordig bijna alles vinden op internet, maar het leukste is natuurlijk als iemand er uit eigen ervaring over kan vertellen. Ik vertel klanten graag over bezienswaardigheden en activiteiten hier in de omgeving."

Kijk voor meer informatie op hun website:

indeheuvelrug.nl

Meer berichten