Verscholen in het buitengebied tussen Nijverdal en Hellendoorn geniet je optimaal van de rust en de mooie natuur tijdens je verblijf in B&B Maarbeek.
Verscholen in het buitengebied tussen Nijverdal en Hellendoorn geniet je optimaal van de rust en de mooie natuur tijdens je verblijf in B&B Maarbeek. (Foto: Jenny Verbeek)

'B&B en atelier wisselen mooi af'

In mijn zoektocht naar recreatiebedrijven die weer opstarten na de stille coronatijd, stuitte ik op Bed & Breakfast en Atelier Maarbeek. Gelegen in het buitengebied tussen Nijverdal en Hellendoorn bieden ze gasten rust, ruimte en creativiteit.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

NIJVERDAL - Jenny Verbeek, de eigenaresse, lacht als ik dat zeg. "Meestal blijven deelnemers aan cursussen en workshops niet overnachten in de B&B," zegt ze. "Voor het atelier komen de mensen toch vooral hier uit de regio en dat is ook vaak in het winterseizoen. In het zomerseizoen kan ik de B&B weken achter elkaar helemaal vol hebben, nu ook weer."

Dat klinkt alsof ze weinig last heeft gehad van alle corona-perikelen. "Dat is niet zo. Net als veel andere ondernemers mis ik gewoon een kwartaal. We zijn drie maanden dicht geweest. Nou, niet helemaal, want ik heb een paar gasten gehad die hier voor hun werk waren. Dat mocht wel, niet voor recreatie. En dat is toch een kwartaal dat je niet meer in kunt halen. Ja, ik zit nu praktisch vol, maar dat is andere jaren rond deze tijd ook zo. En ik kan niet meer mensen toelaten dan ik ruimte heb. Ik zorg er zelfs voor dat ik tussendoor een dagje tijd voor mezelf over heb. Maar, nogmaals, dat is anders ook zo. Gelukkig mogen de gasten weer komen. Ik heb hier drie kamers, ieder met eigen sanitair, dus ik kan ze ook alle drie tegelijk gebruiken. De ontbijtruimte is gezamenlijk en met de gasten kan ik over het algemeen goed verschillende ontbijt tijden afspreken. Zeker als er een gast voor zijn werk hier is, die zijn meestal heel vroeg."

Buitenactiviteiten
Qua bezetting merkt Jenny dus weinig verschil, maar in het soort gasten wel. "Normaal gesproken zijn de kamers al een jaar van te voren volgeboekt tijdens evenementen als Dauwpop of de Strongmanrun. De buitenactiviteiten die altijd in Hellendoorn plaatsvinden. Die zijn er nu natuurlijk niet en dat merk ik in de reserveringen. De meeste boekingen komen kort van tevoren. Mensen die toch even een paar dagen weg willen of het Pieterpad lopen, dat loopt hier vlak langs. En natuurlijk weinig buitenlanders. Er komen wat meer gezinnen met kinderen, die naar het Avonturenpark gaan bijvoorbeeld. Eén van de kamers heeft een kinderzolder en die is nu wel in trek." Mooi dat mensen zo toch van de mooie omgeving kunnen genieten.

Atelier
Het atelier is op dit moment nog gesloten. "Daar wil ik in september weer mee beginnen. Ik kan daar maximaal vier personen kwijt, omdat ik aan de coronamaatregelen moet voldoen en in de zomerperiode ligt dat toch meestal redelijk stil. De B&B en het atelier wisselen elkaar wat dat betreft wel mooi af. Voor de cursussen heb ik liever meer dan vier deelnemers, zodat het ook echt uit kan, maar dat kan voorlopig nog niet. Het is wel fijn dat ik straks weer aan de slag kan met boetseren en quilten."

Er is zoveel meer
Op blik op de website leert dat Jenny veel meer doet dan boetseren en quilten. Er zijn diverse cursussen voor boetseren, waaronder een (groot)ouder en (klein)kind cursus. Je maakt ieder een beeld, dat zowel als één geheel of los van elkaar neer gezet kan worden. Of, voor alle huis-, tuin- en keukennaaisters, een cursus 'handiger worden met textiel'. En dan ook nog breien en haken.

Deze zomer lukt zo'n cursus dan misschien niet, maar voor de herfst/winter is het een mooie tijdbesteding. En de gasten die deze zomer verblijven in de B&B krijgen volop advies over wandel- en fietsroutes en andere dingen die in de omgeving gedaan kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten