Foto: Toelevering Online

Minder inbraken in gemeente Hellendoorn

Hellendoorn - Het aantal inbraken in de gemeente Hellendoorn is in 2019 ten opzicht van 2018 met 52 procent gedaald. Werden er in 2018 nog negentig inbraken gemeld, in 2019 waren dat er 43. Dat blijkt uit een analyse van Toelevering Online die is gebaseerd op de meest recente cijfers van de politie.

Uit het onderzoek van Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (StichtingNIPW) is gebleken dat de meeste inbraken plaatsvinden op de benedenverdieping van een woning. Zo komen inbrekers het vaakst binnen via de achterdeur (39%), voordeur (32%) en ramen op de benedenverdieping (11%). 7% van de inbraken beginnen bij de schuifpui en 4% bij dubbele deuren.

Het meest voorkomende gereedschap dat inbrekers gebruiken voor het openbreken van een voor- of achterdeur is een koevoet of een grote schroevendraaier. Daarnaast is het kerntrekken van een deurslot ook een veelvoorkomende manier om in te breken. Hierbij wordt er een schroef in het cilinderslot gedraaid en trekt de inbreker het slot er met cilinder en al uit. Flipperen of de deur openen via een nabijgelegen raam zijn ook methoden die vaak worden gebruikt bij het inbreken bij een voor- en achterdeur.

De cijfers zijn afkomstig uit het open dataportaal van de Politie. Daarin wordt elke maand onder meer het aantal geregistreerde woninginbraken gepubliceerd, evenals de jaarcijfers. Het gaat om registraties op basis van aangiften en/of door de politie opgemaakte processen-verbaal. De Politie rekent tot de categorie ‘Woninginbraak/diefstal uit woning’, de categorie waarover de cijfers in dit onderwerp gaan, meerdere handelingen.

toeleveringonline.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden