Zoveel publiek mag voorlopig niet bij de voorstellingen in het Openluchttheater aanwezig zijn, maar het wordt zeker weer gezellig.
Zoveel publiek mag voorlopig niet bij de voorstellingen in het Openluchttheater aanwezig zijn, maar het wordt zeker weer gezellig. (Foto: Openluchttheater)

'Het dak kan er af! Fijn buiten spelen'

Het theaterseizoen ging binnen als een nachtkaars uit. De ZINema draait nog op volle toeren, maar theatervoorstellingen zijn er niet meer. Gelukkig heeft ZINiN wel kans gezien nog een zomerprogramma in het Openluchttheater te realiseren.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - "We zijn heel blij dat we dit mensen nog aan kunnen bieden," zegt Chris Funk, directeur van ZINiN. "Je merkt gewoon dat mensen behoefte hebben om uit te gaan. De kaartverkoop loopt als een speer. En we hebben een aantal leuke optredens geboekt. Zaterdag 4 juli beginnen we met de Handsome Poets, een week later hebben we twee keer Stones Sessions en op 22 augustus Michelle David & The Gospel Sessions. Er komen er waarschijnlijk nog twee tot vier bij, daarmee zijn we nog bezig."

Nieuwe versoepelingen

De nieuwe versoepelingen die afgelopen week bekend werden gemaakt, voegen volgens Chris voor het theater weinig toe. "We kunnen in het openluchttheater maximaal 100 tot 140 mensen kwijt, want iedereen moet een zitplaats hebben. Tijdens de voorstelling je plek verlaten kan niet. Tenzij je echt nodig naar de wc moet. Maar normaal gesproken stonden er altijd wel mensen op het terras bij de bar, of haalden mensen tijdens de voorstelling een drankje. Dat kan nu niet. Willen we de anderhalve meter afstand hanteren, dan is dit het maximum."

Aangepast assortiment

Omdat het nu minder makkelijk is tijdens de voorstelling een drankje te halen, hebben ze van ZINiN nieuwe dingen aan het assortiment toegevoegd. "Bezoekers moeten allemaal vooraf reserveren en dan kunnen ze kiezen voor bijvoorbeeld een fles wijn of bier en een snackbox. Die krijgen ze bij aankomst in het openluchttheater, nemen hem mee naar hun plaats en kunnen zo tijdens de voorstelling genieten van heerlijke hapjes. Het openluchttheater is toch altijd een heel ander uitje dan het gewone theater en daar past dit goed bij." Chris benadrukt dat ze er voor de bezoekers een veilig en vooral gezellig avondje uit van maken. "De gezondheid van iedereen is het belangrijkste en alleen zo kunnen we daar samen voor zorgen."

Programma volgend seizoen

Voor komend seizoen zijn ze bij ZINiN nog steeds druk bezig. "We zijn volop aan het werk om het programma af te krijgen. Ik hoop dat we eind augustus het programma bekend kunnen maken. En dan maar hopen dat er niet weer van alles verandert. We hebben nu alle voorstellingen afgestemd op het aantal bezoekers dat we nu maximaal toe kunnen laten. Als de versoepelingen teruggedraaid worden, kunnen we weer opnieuw beginnen. Nu de zomervakantie bijna begint, zetten we binnen weer volop in op film en dat loopt tot nu toe geweldig goed. We draaien nog steeds de film van Herman Finkers en die is elke keer weer uitverkocht. Er waren al veel kaarten voor verkocht, maar er worden ook nog veel nieuwe kaarten gekocht. Iedereen wil die film zien."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden