Avonturenpark Hellendoorn is weer helemaal klaar voor de ontvangst van gasten
Avonturenpark Hellendoorn is weer helemaal klaar voor de ontvangst van gasten (Foto: Avonturenpark Hellendoorn)

Toeristen weten regio weer te vinden

Avonturenpark Hellendoorn behoort ongetwijfeld tot de grootste publiekstrekkers in onze regio. Hoe komt het park de coronacrisis door? Woordvoerder René Peul vertelt dat het park vanaf Hemelvaart alweer helemaal is geopend.

Door Leo Polhuijs

NIJVERDAL/HELLENDOORN -  ''Maar de oude situatie van voor de uitbraak van het coronavirus is zeker nog niet teruggekeerd. Overal moet afstand in acht worden genomen en voor sommige mensen is dat best lastig. Toch hebben de bezoekers wel begrip voor de maatregelen die we hebben genomen. We zijn eigenlijk verder gegaan dan wat de overheid ons voorschrijft. Zo hebben we op looppaden met twee routes ook nog een extra tussenruimte aangehouden om te voorkomen dat bezoekersstromen elkaar kruisen. Bezoekers moeten online reserveren, Het aantal gasten is daardoor beperkt. Het grote voordeel voor hen is echter wel, dat bezoekers heel veel ruimte om zich heen hebben om zich door het park te bewegen en soms lijkt het wel of ze een attractie voor zichzelf hebben. Wat dat betreft is het nu het ideale moment om ons te bezoeken. Ook de wachttijden zijn beperkt. '' Peul vertelt dat het Avonturenpark onlangs het Jungle Monster heeft opgeknapt.

Luchtkussen

Henk van den Vegt van het Pannenkoekenhuus in Marle heeft het ''hartstikke druk.'' Zowel binnen als buiten, op het grote terras, zijn steeds gasten te vinden die komen voor een heerlijke pannenkoek. Wij moeten het echt hebben van fietsers en toeristen die onze mooie streek komen verkennen en dan bij ons neerstrijken,'' zegt Van den Vegt. ''Voor het binnengedeelte is het in verband met corona beter om te reserveren als je zeker wilt zijn van een plek, maar voor het terras hoeft dat niet. We missen wel omzet doordat touringcars met gezelschappen niet kunnen komen, maar voor de rest hebben we zeker geen klagen.'' Van den Vegt is een ondernemer die graag iets extra's doet voor zijn gasten. Vanaf half juli biedt het Pannenkoekenhuus daarom een extra attractie voor de kinderen in de vorm van een luchtkussen waar ze lekker op kunnen springen terwijl papa en mama op het terras genieten van hun lekkernij. Manon Groenenberg is eigenaresse van twee campings: De Eelerberg en Het Rhanerveld. De campings hebben zo'n honderd plaatsen. ''Wij hebben een moeilijk voorjaar gehad in verband met corona, maar in mei kwam de stroom bezoekers eigenlijk al weer aardig op gang. Op dit moment hebben we het gewoon erg druk met gasten die normaal gesproken op vakantie naar het buitenland zouden gaan, maar nu in verband met het coronavirus lekker in eigen land blijven. Het is op dit moment gezellig druk en bijna weer normaal, zoals het was voordat de crisis uitbrak. Gasten mogen het gemeenschappelijk sanitair weer gebruiken, maar afwassen gebeurt nog bij de caravan. Zo wordt vermeden dat er teveel mensen samenkomen. Ik denk al met al, dat we na een vervelende start een prima zomer kunnen beleven.''

Avonturenpark

Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows op de bezoekers. Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepark. De website van het Avonturenpark promoot het feit dat er geen lange wachtrijen zijn. In verband met alle voorzichtigheid rondom corona zijn de wachtrijen op dit moment ook zeker nog beperkt.

Meer berichten