Hele zomer genieten van films

Nijverdal - ZINema Nijverdal, de bioscoop van ZINiN, draait ook deze zomer weer door, en volledig coronaproof.

Vanaf 1 juli kunnen er tachtig bezoekers per keer naar de film komen kijken. Vanaf zaterdag 4 juli start ZINema met de zomerprogrammering van de bioscoop.

De gehele zomer draaien dagelijks de leukste en mooiste topfilms bij ZINema. Met films als ‘De Beentjes van Sint Hildegard’, ‘Wickie en het Magische Zwaard’, ‘De Piraten van Hiernaast’, ‘Beanpole’, ‘Rundfunk: Jachterwachter’ en ‘Big Trip’ is de agenda goed gevuld. De complete en actuele filmagenda is te vinden op www.zinin.com.

Speciaal voor kinderen

In de animatiefilm ‘Wickie en het Magische Zwaard’ wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur, alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld.

In ‘De Piraten van Hiernaast’ wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee.

De schrijver van Madagaskar’’ brengt met ‘Big Trip’ een nieuw dierenspektakel naar het witte doek.

Een onhandige ooievaar bezorgt de schattige baby Panda op het verkeerde adres. Big Trip is één vrolijke beestenboel voor jong en oud! Aarzel niet en ga mee op een wild avontuur!

Voor volwassenen

Voor de volwassenen start men met ‘De Beentjes van Sint Hildegard’, dé kaskraker waarin Herman Finkers en Johanna ter Steege al maanden voor uitverkochte bioscoopzalen schitteren als het echtpaar Jan en Gedda. Voor deze film zijn enkele voorstellingen nog niet helemaal uitverkocht. Daarom adviseert men op tijd kaartjes voor ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ te reserveren. Deze film is tot en met 16 augustus te zien bij ZINema.

‘Beanpole’ geeft een inkijkje in het Leningrad van1945. De Tweede Wereldoorlog heeft heftige sporen nagelaten in de stad. De gebouwen zijn verwoest, de inwoners zijn zowel fysiek als mentaal gebroken. Tussen de wrakstukken bevinden zich twee jonge vrouwen, Iya en Masha, die proberen hun leven weer op te bouwen.

Voor wie van iets meer luchtigheid houdt, is er de film ‘Rundfunk: Jachterwachter’, een heerlijke komedie, waarin de keihard werkende Wachtopzichter zonder hulp camping ‘HIVO runt. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. Éen hilarische film, die je niet mag missen.

Vreemde gebeurtenissen teisteren een rechercheur en zijn gezin in de mysterieuze suspense-thriller ‘I See You’, wanneer hij de geheimzinnige verdwijning van een jongen onderzoekt. Deze verdwijning in een ogenschijnlijk perfect stadje vertoont een vreemde gelijkenis met een cold case van rechercheur Greg Harper. ‘I See You’ is een film die de kijker voortdurend op het verkeerde been zet.

Kaarten reserveren

Het reserveren van kaarten kan telefonisch via 0548-624489 of via de Tourist Info, maar ook via de website www.zinin.com. Hierop is ook de actuele filmagenda te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden